Forbo genomineerd als duurzaamste bedrijf van Nederland

Forbo Flooring is door de Stichting Nederland CO2 Neutraal genomineerd voor de verkiezing van het duurzaamste bedrijf van Nederland. De vloerenproducent, die onder andere het CO2 neutraal geproduceerde Marmoleum levert, is samen met 62 andere bedrijven genomineerd, waaronder bekende namen als Lidl en The Seaweed Company.
Forbo genomineerd als duurzaamste bedrijf van Nederland | Project & Interieur
Forbo genomineerd als duurzaamste bedrijf van Nederland | Project & Interieur
Forbo genomineerd als duurzaamste bedrijf van Nederland | Project & Interieur

Het duurzaamste bedrijf van Nederland wordt gekozen door een vakjury. Daarnaast is er een publieksprijs. Geïnteresseerden kunnen stemmen op duurzaamstebedrijfvannederland. De uitreiking van de prijzen vindt op 3 december plaats tijdens een online-event.

Niet voor niets nominatie Duurzaamste bedrijf van Nederland

Forbo Flooring, dat onlangs al zijn visie gaf op duurzaamheid met de publicatie van twee whitepapers, produceert Marmoleum al meer dan 120 jaar op natuurlijke wijze van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Sinds kort heeft Marmoleum de status van cradle-to-gate CO2-neutraal product (zonder CO2  te compenseren via certificaten). Daar heeft Forbo flink zijn best voor moeten doen, al werd het wel een handje geholpen door moeder natuur. Zo nemen de grondstoffen waarmee Marmoleum gemaakt wordt – zoals vlas, hout en jute – veel CO2 op tijdens hun groei. De CO2-uitstoot tijdens de productie moest wel drastisch omlaag om tot CO2-neutraliteit te komen. En dat is door allerlei energiebesparende maatregelen in de fabriek, energiezuinig transport en het gebruik van (eigen) zonne- en windenergie uiteindelijk gelukt. Op dit moment is Forbo bezig om Marmoleum circulair te maken.

Schone en efficiënte fabrieken

De vloerproducent heeft daarnaast een uitgebreid recycleprogramma (afvalvloeren en snijresten wordt teruggenomen en hergebruikt, maar ook restproducten van andere industrieën geupcycled). Bovendien worden de Forbo-vloeren geproduceerd in schone en efficiënte fabrieken, die draaien op 100 procent groene energie. Het bedrijf is verder volledig transparant over de duurzame prestaties van haar producten en productieproces middels onafhankelijke EPD’s (Environmental Product Declarations) en een jaarlijks, stevig onderbouwd duurzaamheidsrapport.