Floriade Expo 2022 opent met 33 internationale deelnemers

Onder het thema Growing Green Cities presenteren nationale en internationale deelnemers bij Floriade Expo 2022 innovaties en groene oplossingen die nodig zijn om steden leuker, duurzamer en leefbaarder maken. Samen met de Nederlandse Tuinbouwraad vraagt Floriade partijen uit de hele wereld om hun best practices voor een duurzame en groene toekomst te presenteren. Aan de Floriade, die van 14 april tot en met 9 oktober wordt gehouden, nemen naar verwachting 33 landen deel.
Floriade Expo 2022 opent met 33 internationale deelnemers | Project & Interieur
Floriade Expo 2022 opent met 33 internationale deelnemers | Project & Interieur

Floriade Expo 2022 verwelkomt meer dan 400 nationale en internationale deelnemers, waaronder naar verwachting 33 landen. Een groot aantal landen heeft bevestigd, anderen zitten in de ontwerpfase en met meerdere landen is Floriade nog in gesprek.
De volgende 26 landen hebben hun deelname  bevestigd: België, Benin, Bolivia, China, Comoren,  DR Congo, Duitsland, Ecuador, Ethiopië, Frankrijk, Ghana, Italië, India, Japan, Jemen,  Luxemburg, Nederland, Nepal, Sudan, Suriname, Thailand, Tsjaad, Turkije, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Korea. Met een aantal landen worden afrondende gesprekken gevoerd. De verwachting is dat er uit deze besprekingen nog zeven deelnemende landen volgen. Bhutan, Indonesië en Rusland nemen niet deel aan de Expo.

Bouwactiviteiten Floriade Expo 2022

De bouw van de landenpaviljoens gaat hard. De afgelopen weken hebben de kaveloverdrachten plaatsgevonden van België, India, Luxemburg, Nepal, Thailand en Turkije. China, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Thailand, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten vorderen met hun werkzaamheden op het terrein. België, Italië en Nepal starten deze week met de bouw van het paviljoen

Eerste paviljoen

De Satoyama Farm Garden van Japan is gereed. Het Japanse paviljoen is de eerste internationale inzending die gereed is. De tuin wordt aangelegd en er is inmiddels gestart met de inrichting van het paviljoen. Bezoekers zullen straks ontdekken dat de thema’s van Satoyama nauw verwant zijn aan het thema Growing Green Cities.

Verbinding noodzakelijk

De Expo verbindt naties, internationale ondernemingen, niet-gouvernementele organisaties en twee miljoen (inter)nationale bezoekers. Om structurele innovatieve, groene oplossingen te bedenken voor duurzame en leefbare steden is verbinding tussen culturen, landen en regio’s noodzakelijk. Door te verbinden, samen te werken en nieuwe partnerships aan te gaan komen we tot die oplossingen die steden leefbaarder en duurzamer maken.