Flexibele werkplek huren met nieuwe app MEOW

Voor iedereen die regelmatig een flexibele werkplek huurt, is er sinds kort de app MEOW (My Extraordinary Workspace). Na een succesvolle start in Amsterdam, is het initiatief sinds kort ook landelijk actief. Een selectie van premiumhotels in Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Maastricht zullen vanaf deze maand ook te boeken zijn als flexplek.  
Flexibele werkplek huren met nieuwe app MEOW | Project & Interieur

Voor het vaste dagtarief van 15 euro kunnen professionals een flexibele werkplek boeken in de gemeenschappelijke ruimtes en gebruik maken van diverse faciliteiten en de gastvrijheid van het hotel. Ook kunnen gebruikers tegen een variabel tarief hotelkamers boeken als privékantoor voor een dag. Door de combinatie van hotels die inmiddels zijn aangesloten bij MEOW en het on-demand-boekingssysteem, zijn gebruikers vrij om te kiezen hoe, waar en wanneer ze willen werken. Bekende Amsterdamse vijfsterrenhotels zoals InterContinental Amstel Hotel, De L’Europe Amsterdam, Conservatorium Hotel, Sofitel Legend The Grand Amsterdam, W Amsterdam, Pulitzer Amsterdam en Hotel Okura Amsterdam hebben zich aangesloten bij MEOW. Het aantal zal in de komende maanden worden uitgebreid met hotels die voldoen aan de selectiecriteria van het platform.

Steeds meer behoefte aan een flexibele werkplek 

MEOW is opgericht door D/Dock, een internationale ontwerpstudio met vestigingen in Amsterdam en Chengdu die ook betrokken is bij het initiatief ’t Huys. “Wij zien op dit moment een duidelijk omslagpunt als het gaat over wanneer, waar en hoe we werken,” aldus Thomas van Leeuwen, partner van D/Dock en grondlegger van MEOW. “Al lang voor corona merkten wij een verandering in het gebruik van kantoren en hotels. Werken kan bijna altijd en overal. Kantoren draaien daarom steeds meer om flexibiliteit en gastvrijheid. Hotels zijn meer op zoek naar alternatieve inkomstenbronnen en worden juist steeds meer als flexibele werkplek gebruikt. Covid-19 heeft deze ontwikkelingen in een stroomversnelling gebracht.”

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.