Festival van de architectuur pleit voor meer creativiteit

Kunnen we een volgebouwd Vlaanderen nog veranderen? Het Vlaams Architectuurinstituut en De Singel trekken op onderzoek uit tijdens de meest speelse editie van het Festival van de architectuur. Ontdek aanstormend talent in het Jonge Makers Festival, lap voor één keer alle regels aan je laars tijdens de Familiedag of kijk binnen bij architecten en bewoners op de Dag van de architectuur. Bezoek het Festival van de architectuur van 5 t/m 10 september op diverse locaties in Vlaanderen en Brussel. 

Festival van de architectuur pleit voor meer creativiteit | Project & Interieur

Er is voor iedereen iets te doen tijdens het Festival van de architectuur. Door de week heen wordt de architectuurliefhebber gevoed met een internationaal colloquium. Tijdens het weekend worden alle spelregels losgelaten. De wandelgangen van De Singel worden gevuld met een Jonge Makers Festival. Met workshops, voorstellingen, filmvertoningen, installaties en babbels worden bezoekers uitgenodigd om anders naar de omgeving te kijken. Zondag wordt het gebouw omgetoverd tot een paradijs voor families.

Dag van de architectuur

Afsluiten doet de organisatie naar goede gewoonte met de Dag van de architectuur over heel Vlaanderen en Brussel. Die dag wandel je binnen in bijzondere gebouwen en ontwerpbureaus die je dikwijls enkel van de buitenkant kan zien. Twaalf master- en doctoraatstudenten selecteerden een honderdtal projecten binnen het thema ‘Een speelveld’. Tal van rondleidingen, lezingen en workshops laden het programma verder op. De Dag van de architectuur valt dit jaar samen met Open Monumentendag.

Kick-off festival

Als kick-off van het festival en als inleiding op de expo 'Gevonden architectuur' geeft niemand minder dan Pritzker Prize-winnaar Anne Lacaton een lezing. Haar befaamde Franse architectenbureau Lacaton & Vassal wordt geloofd om zijn experimentele omgang met bestaande gebouwen. 

Bekijk het volledige programma van het Festival van de Architectuur hier!