Extensu: een nieuw duurzaam vloerenmerk

Extensu is een nieuwe duurzame vloerencollectie gemaakt van polypropyleen. Het merk wordt gepresenteerd door mFLOR International als een nieuw type elastische vloer. De vloeren beschikken over een lange levensduur, zijn ontworpen met een minimale milieubelasting en leveren een maximale bijdrage aan een gezond binnenklimaat.

Extensu: een nieuw duurzaam vloerenmerk | Project & Interieur
Extensu: een nieuw duurzaam vloerenmerk | Project & Interieur
Extensu: een nieuw duurzaam vloerenmerk | Project & Interieur

Het gebruikte materiaal polypropyleen is een thermoplastisch polymeer dat bekend staat om zijn hoge sterkte en duurzaamheid. Het is daardoor goed bestand tegen chemicaliën en hitte. Extensu-vloeren voldoen dan ook aan alle normen voor kantoren, winkels, restaurants, hotels et cetera, maar zijn ook een zeer interessant alternatief voor bewuste consumenten die op zoek zijn naar een veilig en aangenaam binnenklimaat. De nieuwe vloeren zijn zeer sterk en daardoor geschikt voor gebruikscategorie 33/42.

Minimale impact op het milieu

De Extensu-vloeren zijn volledig recyclebaar en vrij van PVC, ftalaten, weekmakers en SVHC (zeer zorgwekkende stoffen). Extensu wordt zelfs gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen. De designvloeren dragen daarom de Blue Angel-, BREEAM- en LEED-certificeringen en voldoen ruimschoots aan de internationale VOS-eisen voor welzijn en een gezond binnenklimaat. De productie vindt plaats in fabrieken die zowel ISO 9001- als ISO 14001-gecertificeerd zijn, de productie heeft dus een minimale impact op het milieu.
Eef van Leusden, directeur mFLOR, over de nieuwe Extensu-vloeren: “We krijgen regelmatig vragen over de ontwikkeling van nieuwe vloeren, zodat er meer keuzemogelijkheden voor de zakelijke klant en de consument zijn. Met Extensu bieden we vloeren, die gemaakt worden van polypropyleen. Een grondstof die diverse voordelen biedt, maar ook uitstekend geschikt is voor elastische vloeren, met een zeer lange levensduur. De vloeren voldoen aan de strengste eisen en daar zijn wij best trots op. Uiteraard hebben we hoge verwachtingen van de nieuwe Extensu-vloeren, zeker bij architecten en interieurspecialisten die een bewuste keuze voor producten maken.” Hij vervolgt: “We hebben de vloeren inmiddels getoond op de internationale beurs Bau in München en Design District in Rotterdam en de reacties van klanten zijn heel positief en sluiten aan bij onze verwachtingen. De nieuwe dessins worden als zeer fraai en actueel beoordeeld.”

UNESCO als inspiratiebron voor Extensu

Voor de dessins van de nieuwe collecties is gekeken naar de UNESCO werelderfgoederen. De rijke kleuren, patronen en texturen die in deze prachtige, onvervangbare gebieden te vinden zijn, dienden als inspiratiebron voor de unieke en prachtige vloerdessins. Door de dessins te baseren op deze erfgoedsites voeg je met Extensu zowel schoonheid als milieubewustzijn toe aan iedere ruimte.
De twee Natur-collecties hebben een haast niet van echt te onderscheiden houtdessin. De Okavan-collectie (geïnspireerd op de Okavango Delta) biedt een vriendelijk eiken dessin in vijf aantrekkelijke kleuren en de Serengi-collectie (geïnspireerd op het Serengeti National Park) heeft een stoere dennenhout-look en is verkrijgbaar in vijf krachtige, natuurlijke kleuren.
De Kultur-tegelcollectie heet Acropol en is geïnspireerd op de Akropolis. Deze collectie heeft een mooi steendessin in vier moderne kleuren. Extensu is per direct leverbaar en wordt ondersteund door een brochure, website en diverse POS-materialen. Voor interieurarchitecten zijn er 3D-textures van de vloeren beschikbaar in de SketchUp 3D warehouse. Textiles & More is de projectdistributeur voor mFLOR en Extensu-vloeren (contact opnemen via onderstaande website).