Exposities DMD Amsterdam tijdens GLUE Amsterdam

DMD Amsterdam vormt één van de hubs tijdens de veelgeprezen en vierdaagse designroute GLUE amsterdam connected by design. Designers, architecten, merken en showrooms komen samen tijdens dit toonaangevende designprogramma van 16-19 september in Amsterdam. In de hub aan de Prinsengracht kunnen deelnemers binnenkijken in één van de key-projecten: het woonhuis en showroom van Dick Mulders, founder van DMD Amsterdam. Daarnaast presenteren de volgende vier kunstenaars en labels zich: TJEP, Maartje Faber, Ruwe Bolster en Isabel Quiroga.
Exposities DMD Amsterdam tijdens GLUE Amsterdam | Project & Interieur
Exposities DMD Amsterdam tijdens GLUE Amsterdam | Project & Interieur
Exposities DMD Amsterdam tijdens GLUE Amsterdam | Project & Interieur

De wil en het verlangen om een tijdloze omgeving met internationale allure te creëren, die zowel eigen als vrij voelt, komen samen in de ontwerpen van DMD Amsterdam. Internationale invloeden komen terug in het design van Dick Mulders, waarbij de ontwerpen vaak een combinatie zijn van tijdloze, authentieke materialen en state-of-the-art texturen. Een ‘signature piece’ maakt daarbij elk ontwerp uniek. Om te komen tot zijn ontwerpen, gebruikt Dick gedurfde texturen en tijdloze, authentieke materialen als basis. Dick Mulders over de selectie kunstenaars in zijn DMD Amsterdam-hub: “Kunst inspireert mij. Daar wil ik zoveel mogelijk mensen kennis mee laten maken. Voor de GLUE-hub aan de Prinsengracht faciliteer ik een showroom voor internationaal gerenommeerde kunstenaars tot vers afgestudeerde talenten. Het is een unieke en toonaangevende selectie werken: van digitale kunst tot een handgemaakte installatie.”

Deelnemende kunstenaars DMD Amsterdam

TJEP

Frank Tjepkema is een Nederlandse ontwerper gevestigd in Amsterdam. Hij werkt in interieurdesign, architectuur, productdesign, visual design en sieraden. Hij is het meest bekend om zijn collecties Bonze Age, Future Nostalgia en Clockwork Love. Het werk van Frank is te vinden in ‘s werelds meest invloedrijke galerieën, waaronder Tajan in Parijs, Droog in Amsterdam en in grote designtentoonstellingen zoals het Museum für Kunst und Gewerbe in Hamburg, het Centre. Tijdens GLUE lanceert hij bij DMD Amsterdam een nieuw kunstwerk. Zowel traditioneel als digitaal.

Maartje Faber
Als productontwerper probeert Maartje Faber een brug te bouwen tussen duurzaamheid en schoonheid. Voor de collectie ‘To wear a chair’ is zij geïnspireerd geraakt vanuit haar fascinatie voor de relatie tussen mensen en producten. Binnen het ontwerpproces transformeerde Maartje bestaande stoelvormen tot een collectie draagbare stoelen die fungeren als decoratieve items voor het interieur.

Ruwe Bolster
Ruwe Bolster staat voor funky maar praktische verlichting en meubels voor allerlei soorten interieurprojecten. Het creatieve team combineert de passie voor design en de drang om bestaande materialen en items te hergebruiken. Ook Ruwe Bolster maakt een installatie-special voor GLUE.

Isabel Quiroga
De ontwerpen van Isabel Quiroga zijn geliefd om de combinatie van verbeeldingskracht en functionaliteit. De focus van Isabel Quiroga is het doel van een product, maar door haar innovatieve kijk op dingen bereikt ze de delicate evenwichtsoefening van bruikbaarheid en originaliteit.

www.dmd.amsterdam
www.glue.amsterdam