EverUse en EFKA bieden volledig circulair akoestisch plaatmateriaal

EverUse en EFKA bieden naar eigen zeggen als eerste in Europa een volledig circulaire akoestische oplossing aan, in de vorm van aluminium frames met hoogwaardig akoestisch materiaal. Onder meer scheidingswanden kunnen hiervan worden geproduceerd. Alle producten mogen aan het einde van de levensduur terug naar de leverancier.
EverUse en EFKA bieden volledig circulair akoestisch plaatmateriaal | Project & Interieur
EverUse en EFKA bieden volledig circulair akoestisch plaatmateriaal | Project & Interieur
EverUse en EFKA bieden volledig circulair akoestisch plaatmateriaal | Project & Interieur
EverUse en EFKA bieden volledig circulair akoestisch plaatmateriaal | Project & Interieur

EverUse en EFKA maken vandaag hun samenwerking bekend. De producent van circulaire isolatie van papierafval en de producent van aluminium frames slaan de handen ineen om de markt voor akoestisch absorberend plaatmateriaal te betreden. De Friese bedrijven hebben elkaar gevonden in de passie om kwalitatief hoogwaardige producten te maken, die een zo klein mogelijke impact op het milieu hebben. De kracht van EverUse, 100 procent circulair akoestisch materiaal met een hoge geluidsabsorptie, in combinatie met de kracht van EFKA, alle frames op maat en in elke gewenste kleur geleverd, moeten zorgen voor een uniek aanbod in de markt.

EverUse circulaire isolatie; circulair kwaliteitsproduct


De isolatieplaat EverUse wordt gemaakt van natuurlijke, cellulose vezels. Daarom zijn de materialen zacht voor de huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Dit maakt het product uitermate geschikt om te gebruiken in duurzame en gezonde gebouwen. De fabriek in Sneek is ontworpen om elke isolatieplaat volledig te kunnen hergebruiken. Doordat de producten kwalitatief hoogwaardig en vormvast zijn, kunnen deze opnieuw worden gebruikt in een andere constructie.

EFKA biedt een innovatieve en duurzame oplossing 


De aluminium frames van EFKA kunnen terug naar het bedrijf in Drachten om een tweede leven te krijgen. In eerste instantie wordt gekeken of de frames een-op-een ingezet kunnen worden voor een ander project. Is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld vanwege de afmeting, kleur of beschadigingen, dan worden ze gerecycled en opnieuw verwerkt tot bruikbaar aluminium. Zo blijven de grondstoffen altijd behouden en wordt verspilling tegengegaan. Ook zijn de doeken eenvoudig verwisselbaar, waardoor het frame opnieuw gebruikt kan worden door de klant.

Duurzame akoestische scheidingswanden


Met de aluminium frames van de bedrijven kunnen onder meer akoestische scheidingswanden worden gemaakt. Naast een verbetering van de akoestiek kunnen de schermen ook gezien worden als een aanvulling op het interieur. De scheidingswanden kunnen gepersonaliseerd worden aan beide zijden met een effen print of een print naar keuze.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.