EGM benoemt Gerben Vos en Gary Cornel tot associates

Met de benoeming van Gerben Vos en Gary Cornel versterkt EGM naar eigen zeggen zijn positie als een van de kennisintensiefste architectenbureaus van Nederland. In het maatschappelijke speelveld van het bureau is de bijdrage van grote meerwaarde voor opdrachtgevers. Beiden zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse bureaumanagement. Daarbij richten ze zich op slimmere processen en het maximaliseren van de ontwerpkracht van EGM in de continue professionalisering van het bureau.
EGM benoemt Gerben Vos en Gary Cornel tot associates | Project & Interieur
EGM benoemt Gerben Vos en Gary Cornel tot associates | Project & Interieur

Sinds 2019 werkt Gerben Vos bij EGM als projectmanager en architect. Hij is betrokken bij grootschalige utilitaire projecten zoals de renovatie van de klinieken van het Maastricht UMC+ en de nieuwbouw van het gevangenisdorp in het Belgische Haren. Ook Gary Cornel werkt sinds zijn aanstelling bij EGM vooral aan complexe projecten. Vanuit de eigen architectuurpraktijk waren dat onder meer het Justitieel Complex Zaanstad en het nieuwe Next Generation Hospital in het Slowaakse Bratislava. De laatste tien jaar is hij projectmanager bij Powered by EGM (PbE). Samen met de vier reeds zittende associate architecten geven Gerben en Gary verder invulling aan de leidende koers van EGM om duurzame, betekenisvolle en gezonde gebouwen te realiseren.

Meer over Gerben Vos

In zijn tijd voor EGM deed Gerben Vos brede bureauervaring op in complexe projecten en bureaumanagement. Bij Erick van Egeraat, 24H-architecture en Neutelings Riedijk Architects werkte hij aan ontwerpen van toonaangevende publieke gebouwen en woningbouw. Bij Olivier Architecten ontwierp Gerben als senior architect veel (high-care) zorgprojecten. Zo was hij verantwoordelijk voor het poppodium in Breda, het Mixed-Use gebouw in Hamburg en diverse woningbouwprojecten. Ook werkte hij aan de DBFMO-selectie voor een belastinggebouw van de IB Groep in Groningen en een opera- en concertgebouw in het Sloveense Ljubljana. Van zijn hand zijn eveneens het transformatorstation op de Afsluitdijk en een tweetal nucleaire laboratoria in Rotterdam en Nijmegen.

Meer over Gary Cornel

Gary Cornel heeft ruime ervaring in binnen- en buitenland met justitiƫle projecten, BIM en 3D-uitwerking in Revit. Zo was Gary onder andere als BIM-specialist betrokken bij aansprekende projecten in diverse sectoren zoals Tripolis op de Amsterdamse Zuidas, De Groene Kaap in Rotterdam, de uitbreiding en renovatie van museum Paleis het Loo en de transformatie van Fenix II. In zijn rol als projectmanager stuurt hij niet alleen op de kwaliteit van de technische uitwerking, maar ook op planning, projectorganisatie en kosten.