EFKA doet overname in Engeland

EFKA, toonaangevend producent van aluminium textielframes en Europees marktleider, kondigt de succesvolle overname van DPI UK Ltd aan.

EFKA doet overname in Engeland | Project & Interieur

EFKA, oorspronkelijk opgericht in 1888 als groothandel in houten lijsten, opereert sinds 2009 succesvol in de productie van aluminium textielframes. Zowel verlicht als onverlicht en in elke vorm en afmeting. Het bedrijf is toeleverancier voor de sign-, expo- en (winkel)interieurmarkt in 27 verschillende landen en levert uitsluitend aan partners in deze industrie, zoals grootformaat printers, winkelinrichters, kantoor- en projectinrichters, signmakers en standbouwers.
Ids Boersma, ceo van EFKA: “We zijn verheugd om het team van DPI binnen onze organisatie te verwelkomen. Deze overname markeert een belangrijk hoofdstuk in onze strategie om de positie van EFKA als marktleider in Europa verder te versterken.”

Gecombineerde expertise DPI en EFKA

EFKA verwacht door deze overname de propositie in het Verenigd Koninkrijk sterk te kunnen verbeteren. Een breed assortiment, lokale productie, grote voorraad, korte levertijden en een hoog serviceniveau zijn hierbij kenmerkend voor het bedrijf.
Paul Tomlinson en Sandra Wiggins, de voormalige eigenaren van DPI zijn enthousiast over de overname: "Dit is een geweldige kans voor DPI en EFKA om de Engelse markt verder te ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze klanten zullen profiteren van de gecombineerde expertise en de verhoogde capaciteit die deze overname met zich meebrengt."
De huidige klanten van DPI zullen op dezelfde wijze bediend worden. In de loop van 2024 zal de integratie van beide organisaties verder vorm krijgen en de naam EFKA meer zichtbaar worden in de markt.