Een aangenaam gespreksklimaat voor Pollet Group

Pollet Group in Waregem, gespecialiseerd in onder meer waterbehandeling en wereldwijd actief, betrok een nieuw hoofdkantoor met verschillende vergaderzalen. Het kantoor werd ontworpen door atelier voor architectuur Maes & De Busschere en interieurarchitect Stephanie Laporte. Het resultaat is een strak, tijdloos gebouw met zowel binnen als buiten houten accenten in de vorm van lattenwanden.
Een aangenaam gespreksklimaat voor Pollet Group | Project & Interieur
Een aangenaam gespreksklimaat voor Pollet Group | Project & Interieur
Een aangenaam gespreksklimaat voor Pollet Group | Project & Interieur
Een aangenaam gespreksklimaat voor Pollet Group | Project & Interieur

Bij het ontwerp was het akoestisch comfort van groot belang. Voor een correcte nagalm in de grotere ruimtes vond de opdrachtgever met behulp van de architecten en de akoestisch adviseur de ideale akoestische en esthetische gewenste oplossing – in een type Z-plaatproduct van Print Acoustics, een divisie van Triplaco die is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren, wanden en losse elementen.
Type Z, met een kern van zwarte, waterwerende mdf, heeft een zichtbare dam van circa 23 mm en een dieperliggende zwarte groef van circa 9 mm breedte, waardoor een repetitief lateffect ontstaat. Door de uit de as verlegde achtergroeven van de plaat kan invallend geluid in en door de plaat dringen en wordt zo het geluid geabsorbeerd, zonder dat dit visueel merkbaar is. Zo is in de monumentale entrees en de grotere vergaderruimtes van het kantoor een aangenaam gespreksklimaat gecreëerd. De plaatsing van de platen werd gedaan door Van Den Bossche.

Strak geheel voor Pollet Group

Bij de Pollet Group werd het type Z-plaatproduct ook toegepast op binnendeuren. Deze bekleding zorgt ervoor dat de binnendeur perfect vlak in een muur kan worden geplaatst, wat voor een zeer strak geheel zorgt. De akoestisch dempende oplossingen van Print Acoustics by Triplaco bestaan uit een kern in mdf met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, hoogwaardig fineer van Decospan, lak, geweven vinyl (van Ntgrate) of digitale bedrukking, en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden. De toplaag in het kantoor van Pollet was een 0,9 mm dikke hpl houtimitatie van Abet Laminati (Ref 1396ROT). Type Z is er ook met een toplaag van Decospan in echt houtfineer.

www.stephanielaporte.be

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.