Dornbracht stimuleert uitmuntende architectuur

Architectonische uitmuntendheid en vooruitstrevend design zitten in het DNA van Dornbracht. Als hoofdsponsor van de door ArchDaily in het leven geroepen architectuurwedstrijd ‘Building of the Year’ steunt de fabrikant van premium mengkranen in 2023 opnieuw opmerkelijke projecten en onderstreept daarmee zijn nauwe relatie met toonaangevende architecten.

Dornbracht stimuleert uitmuntende architectuur | Project & Interieur

De Building of the Year Award is een van de meest prestigieuze publieksprijzen in de architectuurwereld. De online wedstrijd werd in 2009 door ArchDaily geïntroduceerd en trekt inmiddels meer dan 150.000 lezers die hun stem uitbrengen voor het beste project van het jaar. Het biedt architecten uit de hele wereld een platform voor hun bouwprestaties waarmee ze een breder publiek bereiken.

"Voor ons is de prijs erg belangrijk omdat visionaire bouwconcepten hiermee een internationaal podium krijgen. De nadruk ligt op vooruitstrevende en richtinggevende architectuur. Het sponsoren van de wedstrijd en daarmee het eren van deze indrukwekkende werken is voor ons ook dit jaar weer een groot genoegen", aldus Stefan Gesing, ceo van Dornbracht.

Van 31 januari tot 22 februari 2023 kunnen designliefhebbers stemmen op hun favoriete project. Ze kunnen kiezen uit meer dan 4000 projecten uit ongeveer 100 landen in 15 categorieën. De winnaars worden bekendgemaakt op 23 februari.