Domotex 2021 uitgesteld tot mei

De volgende editie van de Domotex in Hannover – 's werelds grootste beurs voor vloerbedekking – is uitgesteld tot 20 tot en met 22 mei 2021. Aanleiding voor het uitstel zijn de recente ontwikkelingen op het gebied van de Covid-19-pandemie, en het feit dat – gezien deze ontwikkelingen – klanten, exposanten en bezoekers hebben gevraagd om de beurs op een later tijdstip te houden.
Domotex 2021 uitgesteld tot mei | Project & Interieur
Domotex 2021 uitgesteld tot mei | Project & Interieur

Er is veel onzekerheid met betrekking tot reizen naar het buitenland en veel landen hebben strikte reis- en quarantainevoorschriften ingevoerd. Het is volgens beursorganisator Deutsche Messe daarom onmogelijk te voorspellen hoe lang de huidige voorschriften van kracht zullen zijn, waardoor het moeilijk wordt om de ‘kernwaardepropositie’ van de beurs waar te maken; deze houdt onder meer verband met het grote aantal internationale exposanten en bezoekers.

Uitgebreid hygiëneconcept Domotex 2021

Domotex 2021 zou oorspronkelijk plaatsvinden van 15 tot en met 18 januari, en tweederde van de tentoonstellingsruimte – ongeveer 62.000 vierkante meter – was al geboekt. Ook was er een uitgebreid hygiëneconcept ontwikkeld om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften rond Covid-19. Na intensieve discussies met klanten en partners hebben de organisatoren echter toch besloten om de beurs uit te stellen. Uit de vele discussies met stakeholders bleek ook dat er veel behoefte is aan complementaire digitale ‘formats’, om in te spelen op het snel stijgende aantal online kanalen in de vloerenbranche en om een ​​internationaal, neutraal platform op te richten onder de naam Domotex. Daarom vindt Domotex 2021 plaats als een hybride evenement: een fysieke beurs, aangevuld met virtuele presentaties.

Digitale conferentie

Bezoekers die in mei niet kunnen reizen, hebben dus in ieder geval de mogelijkheid om deel te nemen. Op 15 januari 2021, de oorspronkelijke startdatum van de beurs, zal een digitale conferentie plaatsvinden, met als keynote-thema ‘ Cover New Ground!’ – bedoeld om de industrie aan te moedigen te bespreken wat het ‘nieuwe normaal in tijden van Covid-19’ betekent voor tapijten en vloerbedekkingen. Ook wil Domotex met betrekking tot het ontwerp en de toepassing van vloeren inspiratie bieden, om verder te denken dan bestaande strategieën, visies en ervaringen.