Design Open: alternatief voor uitgestelde designevenementen

Design Open is een nieuw initiatief van meer dan tien Eindhovense ontwerpers en designlocaties. Het tweedaagse evenement vindt verspreid in de stad plaats op 13 en 14 december en moet een alternatief zijn voor designliefhebbers die het dit jaar zonder grote beurzen moeten doen vanwege de coronacrisis.
Design Open: alternatief voor uitgestelde designevenementen | Project & Interieur
Design Open: alternatief voor uitgestelde designevenementen | Project & Interieur

De organisatoren van Design Open hebben zich een aantal vragen gesteld voorafgaand aan het Eindhovense evenement. Wat is er mogelijk om recent werk te promoten? Hoe worden potentiƫle klanten breikt? Na het uitstellen of verdigitaliseren van (inter)nationale designevenementen zoals de Salone del Mobile in Milaan en Dutch Design Week in Eindhoven, besloten Piet Hein Eek, Studio RENS, Kazerne, Kiki & Joost, Ontwerpduo / Aptum en Sectie C de krachten te bundelen en gelijktijdig hun deuren openen op 13 en 14 december.

Persoonlijk aanwezig op Design Open

Ontwerpers Tineke en Nathan zullen persoonlijk aanwezig zijn tijdens het tweedaagse evenement. In en om de studio van het duo zijn diverse lichtinstallaties te bewonderen en kunnen bezoekers zien hoe zij werken. Van idee tot schetsmodel, van grondstof tot eindproduct. Bovendien is de gehele collectie te koop, inclusief unieke stukken, schetsen en vormstudies. Tineke en Nathan exposeren op het adres Gashouder 13 in Eindhoven.

De initiatiefnemers

Design Open is een samenwerking tussen: Alissa + Nienke, Aart van Asseldonk, Boyscout Designer, Michela Castagnaro, Collaboration O, Dutch Invertuals, EDHV, Piet Hein Eek, Niels Hoebers, Kazerne, Kiki & Joost, Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Ontwerpduo / Aptum, Vij5, RENS, Tijs Rooijakkers, Sectie C, Jeroen Wand, Foundation We Are en Yksi. Verspreid door Eindhoven zal werk van deze initiatiefnemers te zien zijn.