De Zwarte Hond ontwerpt Cultuurcluster Delfzijl

De Zwarte Hond is geselecteerd als architect van het nieuwe cultuurcluster aan plein de Molenberg in Delfzijl. Het ontwerpteam, dat verder bestaat uit Theateradvies bv, Zonneveld Ingenieurs, DGMR, abtWassenaar en Vos Ontwerpstudio, wist met zijn ontwerpvisie en plan van aanpak de gemeente te overtuigen. “We hebben veel vertrouwen in dit team en zien uit naar de samenwerking”, aldus projectleider René Siebring.
De Zwarte Hond ontwerpt Cultuurcluster Delfzijl | Project & Interieur
De Zwarte Hond ontwerpt Cultuurcluster Delfzijl | Project & Interieur

Met veel plezier gaan De Zwarte Hond en het ontwerpteam de komende tijd werken aan het ontwerp. De komst van het cultuurcluster is volgens het ontwerpbureau een belangrijke impuls voor het Molenbergplein, dat echt een plek wordt voor cultuur en ontspanning en zo de levendigheid van de stad vergroot. Het wordt gezien als een zeer dankbare opgave om aan te werken.

Volop kansen volgens De Zwarte Hond

Erik Roerdink, partner bij De Zwarte Hond dat ook Theater Zuidplein ontwierp, ziet veel kansen voor Delfzijl: “De locatie aan de Molenberg biedt de unieke mogelijkheid om de intimiteit van de oude vestingstad te combineren met de weidsheid van het open water. Het wordt echt een project dat Delfzijl nog meer op de kaart zet.”

Europese selectie

Het ontwerpteam werd door de gemeente Delfzijl via een Europese Selectie uit vijf partijen gekozen. De nieuwe huisvesting voor het complex met onder andere een theater en een bibliotheek zal als alles volgens planning verloopt in 2023 in gebruik worden genomen.