De trend is rond

Behangcirkels, ronde vloer- en wandkleden, ronde tafels, meubels met gebogen vormen en afgeronde hoeken; het is duidelijk: rond is de trend. En dan hebben we het nog niet over de vele stippen, cirkels en ovale dessins op bijvoorbeeld gordijnen, meubelstoffen en bedtextiel. Ronde, organische vormen zijn onmiskenbaar vrouwelijk en zorgen in het interieur voor een zachte sfeer.
De trend is rond | Project & Interieur
De trend is rond | Project & Interieur
De trend is rond | Project & Interieur
De trend is rond | Project & Interieur
De trend is rond | Project & Interieur
De trend is rond | Project & Interieur
De trend is rond | Project & Interieur
De trend is rond | Project & Interieur

Door Monique van Empel

Linteloo (afbeelding 1)
Zitprogramma Park Avenue van Linteloo, met zowel rechte als gebogen modules. Dankzij een uniek schuifsysteem kan – per zitplaats – snel en simpel de zithoek aangepast worden: meer rechtop of iets meer onderuit.

BN Walls (afbeelding 2)
Cirkelbehang is helemaal in. Dit dessin Indoor Flowers van Mijke Konijn komt uit de Circles-collectie van BN Walls. Er is keuze uit 18 dessins. De behangcirkels zijn 145 cm in doorsnede. Het maakt decoreren makkelijker dan ooit.

Nani Marquina (afbeelding 3)
Dit Flora Promenade vloerkleed zit in de collectie van Nani Marquina. Er is keuze uit twee rechthoekige én een ronde variant (250 cm in doorsnede). Het kleed is met de hand getuft en vervaardigd uit 100% New Wool. Deze nieuwe wolsoort komt van oorsprong uit India en vermindert de impact op het milieu. Dit komt doordat de wol wordt geproduceerd op dezelfde plek als waar de tapijten worden gemaakt. De wolsoort is vergelijkbaar met Nieuw-Zeelandse wol.

CSrugs (afbeelding 4)
Voor CSrugs ontwikkelde Studio Makkink & Bey de serie Pixelated: wollen 3D-vloerkleden in zes verschillende pixelpatronen, verkrijgbaar in 20 kleurencombinatie. Makkink & Bey ziet tapijten als virtuele en fysieke landschappen. Door de code op het tapijt te scannen, kom je terecht op een online cultureel platform met verhalen over kunst, design en architectuur. Met een nieuw ontwikkelde tuftmethode wordt het vloerkleed een tastbaar medium dat je naar een virtuele dimensie brengt. Made in Holland.

cc-tapis (afbeelding 5)
Designer Maarten de Ceulaer gebruikte voor de Feathers-collectie zijn affiniteit met vogels. Zijn digitale beelden van allerlei vogels zijn door hem ingescand, uitgeknipt en gecombineerd tot intrigerende collages, en door cc-tapis omgezet in handgemaakte tapijten van wol en zijde. De niveauverschillen creëren een dieptegevoel, waardoor de vormen van de veren worden benadrukt.

Leolux (afbeelding 6)
Rego is een aanbouwprogramma van Leolux. Elke bank en elk element is een sculptuur op zich, met vloeiende lijnen. Vooral de gebogen zitelementen in combinatie met de ronde chaise longue, zorgen voor een sterk visueel effect. Poten van gepolijst aluminium of gepoedercoat. Creatief te bekleden in stof en/of leer.

Eijffinger (afbeelding 7)
De nieuwe Wallpower Circles van Eijffinger zijn grote, zelfklevende cirkels met een matte textiellook. Ze bestaan uit twee delen en lijm is dus niet nodig. Gewoon het plastic eraf halen en plakken maar. Er is keuze uit tien verschillende varianten in drie maten: doorsnedes van 100, 120 en 150 cm.

Creative Lab (afbeelding 8)
Creative Lab Amsterdam heeft ook behang , waarbij de designs uitgewerkt zijn in een cirkelvorm. De cirkels bestaan uit één stuk en hebben een diameter van 145 cm. Dit dessin Space is leuk om de kinderkamer snel en simpel een nieuwe look te geven.