De kracht van de kantoorcultuur volgens Satelliet

Nu de tijd van verplicht thuiswerken erop zit, shift de focus weer terug naar de kantoorcultuur. Toch is wel duidelijk dat we niet meer teruggaan naar de ‘oude manier’ waarbij we vastzitten in het stramien van fulltime op kantoor. Als we er goed over nadenken is dat ook eigenlijk helemaal niet raar. Het kantoor an sich is tenslotte nooit het doel geweest; het doel is productieve en gelukkige werknemers. Voor een lange tijd was de kantoortuin het antwoord hierop, maar grote ruimtes met flexplekken, veel prikkels en stoorzenders bleken de productiviteit van de werknemers juist niet ten goede te komen. Thuiswerken was daarentegen voor veel bedrijven een te grote stap. Toen daar – noodgedwongen – verandering in kwam, bleek het eigenlijk prima te werken.
De kracht van de kantoorcultuur volgens Satelliet | Project & Interieur
De kracht van de kantoorcultuur volgens Satelliet | Project & Interieur

Dat rest ons met de vraag: waarom zouden we dan nog terug willen naar kantoor? Dat heeft alles te maken met de ‘kantoorcultuur’; het verbindingsaspect dat een kantooromgeving met zich meebrengt. We willen elkaar (spontaan) ontmoeten, ideeën bespreken, sparren of gewoon simpelweg geïnspireerd raken door met elkaar in contact te zijn. Dat gaat thuis via een meeting in Teams of Zoom toch een stuk lastiger dan tijdens een spontane brainstormsessie bij het koffieapparaat. Jij weet ook: op dat soort momenten ontstaan vaak de beste ideeën.

Pak het moment

Wanneer de focus ligt op het ontmoeten, wil je dit zo goed mogelijk faciliteren voor je medewerkers. Een cruciaal onderdeel van een kantoorcultuur is daarom sfeer en gastvrijheid, zo weten ze bij Satelliet Hospitality Furniture. In een prettige werkomgeving voelen we ons fijner, zijn we productiever én presteren we beter. Maar met het inzetten van wat leuk meubilair, een paar planten en een behangetje ben je er niet. De diverse manieren van ontmoeten vragen ook om verschillende manieren van zitten. Kijk goed naar de behoeftes van je medewerkers, maar ook naar wat past bij de bedrijfsvoering. Het is tenslotte allemaal onderdeel van de kantoorcultuur. Wanneer alle elementen goed op elkaar aansluiten, is de cirkel rond en ontstaat er een gevoel van ergens willen zijn in plaats van moeten zijn. Die positieve vibe werkt aanstekelijk, voor zowel medewerkers als klanten.

Gastvrijheid onderdeel kantoorcultuur

Om je een idee te geven van de verschillende manieren van ontmoeten in een gastvrije werkomgeving, heeft Satelliet – dat vorig jaar zijn vijftigjarig jubileum vierde – onlangs twee nieuwe onderdelen in hun showroom gepresenteerd: de Work Lounge en Scrum City. Beide ruimtes laten zien hoe je met slim gebruik van meubilair, maar ook met materialen, lay-out en kleuren, kan faciliteren in verschillende maar vooral gastvrije manieren van werken en ontmoeten. Denk hierbij aan even snel aanlanden voor een informeel overleg of een plek waar je tussen afspraken door even een uurtje met je laptop kunt zitten, een taart-en-koffie-momentje bij de pantry, een lunch met een klant, een actieve brainstormsessie of zelfs even in rust vergaderen. En dat alles in een uitnodigende en inspirerende sfeer.
Om het zelf te ervaren, nodigt Satelliet je van harte uit om eens langs te komen in de showroom en een bezoek te brengen aan de Work Lounge en Scrum City. Kom zelfs een dagje werken en ontdek zelf de kracht van hospitality in office.

www.satelliet.net