De ‘groene’ anderhalvemeterwerkplek

Nieuwste toevoeging aan initiatieven voor de anderhalvemetereconomie op kantoor: de ‘groene’ anderhalvemeterwerkplek. Donker Interieur biedt een concept waarbij groene roomdividers een veilige post-corona-kantoorwerkplek moeten garanderen.
De ‘groene’ anderhalvemeterwerkplek  | Project & Interieur

De roomdividers die onderdeel uitmaken van het concept van Donker Interieur zijn gemaakt van mos. Hiermee moeten werknemers niet alleen beschermd zijn tegen speekseloverdracht, het moet bovendien een rustige werkplek creëren. Mos is een natuurproduct en een blikvanger in elk interieur. Door de vele mogelijkheden waarop mos kan worden toegepast, zoals mospanelen, moswanden en mosschilderijen, is het een geschikt product om in te zetten als divider tussen werkplekken.

’Binnen een jaar terugverdiend’

Het mos is behandeld en hoeft geen water. Plantenbakken zijn ideaal om looprichtingen te creëren en voldoende privacy te geven om zo de 1,5 meter te waarborgen. De kosten voor de aanschaf en het onderhoud van interieurplanten verdienen zich binnen een jaar terug dankzij een grotere productiviteit en lager ziekteverzuim, aldus Donker Interieur. Planten vergroten de concentratie en productiviteit, verlagen stress, verbeteren de akoestiek, stimuleren creativiteit en oplossend vermogen, hebben effect op de luchtvochtigheid en zuiveren de lucht, zijn de veelbelovende beloftes.