De glazen koepelconstructie van EDGE

Projecten 07-03-2023
De glazen koepelconstructie van EDGE

EDGE Amsterdam-West is een modern kantoorgebouw dat opvalt door zijn opvallende architectuur. Het gebouw heeft een open en transparante uitstraling, en dat is voor een groot deel te danken aan de glazen koepelconstructie die het dak van het gebouw vormt.

De glazen koepelconstructie van EDGE

De glazen koepelconstructie is gebouwd door Gensbouw, een gerenommeerd bouwbedrijf met jarenlange ervaring in de bouw van innovatieve en duurzame gebouwen. Het bouwbedrijf koos voor een glazen koepel omdat dit het gebouw een unieke uitstraling zou geven en tegelijkertijd zou bijdragen aan de duurzaamheid van het gebouw.

De glazen koepel heeft een doorsnede van 30 meter en is opgebouwd uit vijf lagen glas. Om de koepel te plaatsen, moest deze eerst op de juiste positie worden gebracht. Dit gebeurde met behulp van glaszuigers van VIAVAC. De glaszuigers zijn speciale hulpmiddelen die worden gebruikt om grote glazen panelen op te tillen en te verplaatsen. Door het vacuüm dat de zuigers creëren, kan een glaspaneel veilig en nauwkeurig worden opgetild en verplaatst. Het glas zelf zorgt voor veel lichtinval en geeft de ruimte een open en ruimtelijke uitstraling.

Rust, ruimte en duurzaam

Het effect van de glazen koepelconstructie op de ruimte is enorm. Door de lichtinval en de ruimtelijke uitstraling is het kantoorgebouw niet alleen een plek om te werken, maar ook een inspirerende omgeving waar mensen graag verblijven. Het belangrijkste voordeel van de glazen koepelconstructie is dat het gebouw energie-efficiënter is geworden. Het glas zorgt ervoor dat er minder behoefte is aan kunstmatige verlichting en verwarming, wat de energierekening verlaagt. Dit past perfect bij de duurzame filosofie van EDGE, dat zichzelf als doel heeft gesteld om de meest duurzame gebouwen ter wereld te creëren.

In de wereld van interieurdesign en architectuur is de glazen koepelconstructie van EDGE een mijlpaal. Het toont aan hoe innovatief en duurzaam design kan bijdragen aan een betere leef- en werkomgeving voor mensen. Het is een voorbeeld van hoe bedrijven door middel van vernieuwend design en technologie kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld.