De vijf nieuwste trends voor badkamerinterieur

branded 26-06
De vijf nieuwste trends voor badkamerinterieur

Branded content - Bij het ontwerpen van een interieur komt veel kijken. Als interieurontwerper, stylist of architect hou je onder andere rekening met persoonlijke stijl, comfort en functionaliteit. Ook voor badkamers duikter regelmatig een nieuwe trends p op. In dit artikel lichten we er vijf uit.

De vijf nieuwste trends voor badkamerinterieur

Natuurlijke materialen

Hoewel het geen geheel nieuwe trend is, blijft het populair: het gebruik van natuurlijke materialen in de badkamer. Natuursteen zoals marmer, graniet en zelfs luxe materialen zoals onyx komen steeds vaker voor.

Deze materialen worden vaak toegepast in verschillende elementen, zoals tegels of een natuurstenen wastafel. Ook andere natuurlijke materialen, zoals hout of bamboe, zie je regelmatig voor bijvoorbeeld badkamermeubels.

Kleurrijke invloeden

Een aantal jaar geleden was het helemaal hip om een badkamer zo minimalistisch en neutraal mogelijk in te richten. En deze trend is nog steeds actueel. Beige of witte muren en details waren de norm voor deze stijl.

Toch zien we steeds meer kleur in de badkamer. Met een kleurrijke wand- en vloertegels, een gekleurde waskom of een badkamermeubel in een vrolijke kleur voeg je levendigheid én persoonlijkheid toe.

Koperen details

Geef de badkamer een warme touch door koperen details toe te voegen. Dit is makkelijk in het interieur te verwerken, bijvoorbeeld met een koperen kraan, douchekop en handdoekrek.

Vooral in vintage of retro badkamers komt koper goed tot zijn recht. Onderhoud koperen elementen goed om ze lang mooi te houden.

Japandi stijl

De Japandi stijl, een combinatie van een Japanse en Scandinavische inrichting, kenmerkt zich door het minimalistische ontwerp en het gebruik van aardetinten. Ook hier komen veel natuurlijke en duurzame materialen terug, zoals bamboe, hout en steen. Deze interieurstijl straalt rust en sereniteit uit, perfect voor de badkamer dus!

Structuur of reliëf

Gladde muren en meubels maken plaats voor structuren en reliëf! Een bad met ribbels aan de buitenkant, een badkamermeubel met horizontale of verticale lijnen: het springt in het oog en geeft de badkamer een bijzondere uitstraling. Ook de douchewand of badkamerlamp mag reliëf hebben. Deze trend zorgt gegarandeerd voor een interessant interieur!

Je eigen design

Laat je als ontwerper inspireren door de laatste trends en combineer deze met jouw persoonlijke stijl en de wensen van je klanten. Zo zorg je voor een unieke en tijdloze badkamer waar je klanten nog jarenlang van kunnen genieten.