CWS PureLine wint Red Dot Design Award 2022

PureLine, de nieuwe productlijn met sanitaire voorzieningen van CWS, heeft de Red Dot Design Award 2022 in de categorie productdesign gewonnen. De jury prees met name het slimme duurzame en unieke design.
CWS PureLine wint Red Dot Design Award 2022 | Project & Interieur
CWS PureLine wint Red Dot Design Award 2022 | Project & Interieur

Met de in februari gelanceerde PureLine streeft CWS naar eigen zeggen ernaar om het gevoel van de luxe badkamer thuis over te brengen naar de openbare sanitaire ruimte. Hiermee speelt het bedrijf in op de volledig nieuwe rol die hygiëne heeft gekregen in het leven van mensen sinds de uitbraak van de coronapandemie.

Onderscheidend productdesign PureLine

De productlijn maakt indruk met het moderne en elegante design, waardoor het perfect past bij het interieur van uiteenlopende toiletruimtes en zich onderscheidt van alternatieven. Er is niet alleen nagedacht over het design, maar ook over de ergonomie. Dit maakt de dispensers gebruiksvriendelijk voor jong en oud. Van scholen tot hotels. Bob Hofkamp, Head of Marketing & Sales is trots op de winst: “Dit is geweldig nieuws! Wij zijn ongelooflijk trots op deze ‘Oscar’ voor internationaal productdesign. In tijden waar mensen een compleet nieuw besef van hygiëne ontwikkelen, lopen wij als specialist in sanitaire voorzieningen voorop en stellen nieuwe normen, zowel op het gebied van design als in gebruik. Met veel passie en toewijding hebben we de CWS PureLine ontwikkeld en de award is een waardevolle erkenning voor onze inspanningen.”

De sanitaire ruimte denkt mee

Uniek aan de nieuwe PureLine is dat een groot deel van de dispensers zijn uitgerust met een sensor (microchip) voor die 100 procent IoT-ready is. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om onder andere de voorraad en storingen te monitoren via een app, wat verbruik inzichtelijk maakt en maximale controle geeft. Naast handige features, waaronder contactloze bediening, stimuleert het uitnodigende ontwerp ook het gebruik van de dispensers en de hygiënebeleving. ”Een visueel aantrekkelijke en goed uitgeruste sanitaire ruimte heeft grote invloed op de algehele indruk en de beoordeling van bezoekers. Daarom is de PureLine van toegevoegde waarde voor locaties waar klanten en gasten over de vloer komen zoals de horeca en kantooromgevingen”, aldus Hofkamp.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.