Coors Interieurbouw ontvangt vijf sterren in MVO-register

Algemeen 15-04-2022
Coors Interieurbouw ontvangt vijf sterren in MVO-register

De duurzaamheidsprestaties van Coors Interieurbouw, gevestigd in Ridderkerk, zijn deze maand beoordeeld met maar liefst vijf sterren door het MVO-register. Dit is de hoogste mogelijke score. Dit maakt de interieurbouwer tot één van de duurzaamste van Nederland.
Coors Interieurbouw ontvangt vijf sterren in MVO-register

Coors Interieurbouw heeft een duidelijke sociale strategie. Zo is het een erkend leerbedrijf. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheden van elk mens en niet naar de beperkingen, zodat mensen uit diverse groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt een waardevol lid zijn van het team van Coors. Het familiebedrijf is al negentig jaar naar eigen zeggen een stabiele, betrouwbare en loyale werkgever voor al haar medewerkers waar veiligheid, gezondheid, werkplezier en vakmanschap voorop staan.

Coors Interieurbouw ontvangt vijf sterren in MVO-register

Dagelijkse praktijk voor Coors Interieurbouw

Duurzaamheid is voor de één een containerbegrip, voor Coors Interieurbouw al sinds jaar en dag dagelijkse praktijk. Als eerste maatwerk interieurbouwer in Nederland behaalde Coors in 2008 het FSC-certificaat en snel erna volgde het PEFC-certificaat. Tijdens de productie van maatwerkinterieur treft het bedrijf veel maatregelen op milieuvriendelijk vlak. De afgelopen jaren heeft Coors voor veel klanten duurzame en circulaire interieuroplossingen gerealiseerd en geëxperimenteerd met nieuwe biobased- en restmaterialen. Scheidingswanden van koffieprut is hier een voorbeeld van. Ook investeert het bedrijf actief om vanaf volgende jaar klimaatneutraal te kunnen opereren. Op het dak van het pand in Ridderkerk liggen 583 zonnepanelen waarmee voor een groot deel in de energiebehoefte wordt voorzien. De overige stroom wordt groen ingekocht. Alle leaseauto’s zijn elektrisch en de nieuwe klusbussen hebben de hoogste Euronorm.

MVO-managementsysteem

Coors heeft samen met 7G training en advies de voor haar relevante MVO-onderwerpen in kaart gebracht en deze ondergebracht in een MVO-managementsysteem op basis van de ISO High Level Structure. Hierdoor worden alle MVO-onderwerpen en doelstellingen actief bijgewerkt en gemonitord.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.