CfPB JAARCONGRES 2023 Iedereen vrij! Allemaal blij?

In Utrecht vindt op 31 augustus 2023 van 09:30 uur tot 17:00 uur het CfPB Jaarcongres plaats. Op dit congres, genaamd 'Iedereen vrij! Allemaal blij? De houdbaarheid van hybride werken' delen CfPB-onderzoekers de uitkomsten van de onderzoeken en studies die dit jaar zijn uitgevoerd.

CfPB JAARCONGRES 2023 Iedereen vrij! Allemaal blij? | Project & Interieur

Hybride werkers maken bewuste keuzes waar en wanneer ze werken. De medewerker staat aan het roer: een ongekende vrijheid. Maar is iedereen daar blij mee? Wat vraagt dit van medewerkers en managers? Wat zijn de effecten van deze vrijheid op individueel-, team- en organisatieniveau? Deze en andere dringende vragen komen aan de orde op het congres.

Center for People and Buildings deelt kennis en onderzoeksresultaten uit het collectieve programma Werk in Transitie. En er is speciale aandacht voor de hoofdvraag die bij veel organisaties speelt: 'Wat bepaalt een goede mix tussen thuis en kantoor?'. Vanuit diverse perspectieven wordt deze vraag belicht. En CfPB-directeur Jacqueline Schlangen zal bovendien trends en ontwikkelingen laten zien op de korte en lange termijn om licht te werpen op de houdbaarheid van hybride werken. Rianne Appel-Meulenbroek (TU Eindhoven) deelt wetenschappelijke inzichten over het kantoor en thuis: ‘hoe werkt het’?

In plenaire- en parallelsessies, met zelfs een walking meeting, komt een diversiteit aan thema’s aan de orde, zoals gezondheid en kwaliteit van werk. En ook aantrekkelijk werkgeverschap: autonomie van werknemers, en: wat verwacht de nieuwe generatie van werk en de werkomgeving?

Tot slot buigt een panel zich over de effecten van hybride werken; wetenschap en praktijk gaan met elkaar in gesprek. Het jaarcongres eindigt met een netwerkmoment, zodat vakgenoten en onderzoekers met elkaar in gesprek kunnen over de gedeelde inzichten en onderzoeksresultaten.

Lees ook: Nieuwe voorzitter Center for People and Buildings

Praktische informatie congres

Het CfPB Jaarcongres 2023 vindt plaats op donderdag 31 augustus in Villa Jongerius, Utrecht. Het programma start om 9:30 uur en eindigt om 17:00 uur. Kosten van deelname aan het congres bedragen 435 euro (ex btw) per persoon. Medewerkers van organisaties die deelnemen aan het collectieve onderzoeksprogramma Werk in Transitie hebben gratis toegang.