Caroline Fiers nieuwe ceo Biënnale Interieur

Algemeen 10-02-2022
Caroline Fiers nieuwe ceo Biënnale Interieur

Caroline Fiers neemt het roer over bij de Belgische Biënnale Interieur. Zij volgt Jo Libeer (67) op, die na een mooie carrière zijn professionele activiteiten afbouwt. Na een paar woelige jaren voor de hele sector en met de volgende editie van de Biënnale in het verschiet, staat er heel wat op de planning voor Fiers. Een uitdaging die ze maar al te graag aangaat. 
Caroline Fiers nieuwe ceo Biënnale Interieur

Caroline Fiers maakt sinds 2019 deel uit van het interieurteam en leidde vorig jaar als commercieel directeur het evenement Please, Have a Seat in goede banen. “Na het wegvallen van de Biënnale in 2020, zochten we niet alleen naar een manier om onze bestaande relaties te onderhouden, maar ook naar mogelijkheden om nieuwe pistes te verkennen. Dat we ondanks de aanhoudende onzekerheid toch een succesvol evenement hebben kunnen organiseren, geeft ons vertrouwen voor de toekomst”, aldus de organisatie.

Caroline Fiers nieuwe ceo Biënnale Interieur

Caroline Fiers kijkt uit naar uitdagingen 

De afgelopen twee jaren waren uiteraard ongewoon voor de Biënnale Interieur, maar de nieuwe ceo kijkt uit naar de uitdagingen en ziet haar benoeming in deze bijzondere tijden als een opportuniteit om het bestaande concept verder te herbekijken. “Please, Have a Seat was een eerste stap in de zoektocht naar een nieuw, verfrissend concept dat toch trouw blijft aan de waarden van de Biënnale. We werken samen met heel wat verschillende partners, stakeholders en doelgroepen, en dus staat samenwerken centraal. We moeten luisteren naar de noden die er momenteel zijn bij de verschillende spelers uit de designwereld. Daarom wil ik mijn team aanvullen met mensen die vanuit de sector met nieuwe creatieve ideeën en inzichten komen. Heel wat om naar uit te kijken dus, zowel voor onze partners als voor onze bezoekers!”

Alles op losse schroeven door coronacrisis 

“De crisis zette de hele design- en beurssector op losse schroeven, maar dat heeft ons ook verplicht om innovatiever te zijn”, vervolgt Fiers. “Op dat elan willen we nu verder gaan. We moeten manieren vinden om blijvend te inspireren en mensen samen te brengen. Meer dan ooit ben ik ervan overtuigd dat persoonlijk contact, een gesprek opstarten rond belangrijke designonderwerpen en een community-gevoel creëren rond gemeenschappelijke doelstellingen onze meerwaarden moeten zijn.”

Biënnale Interieur 2022 vindt plaats van 20 tot en met 24 oktober 2022 – www.interieur.be.