Bunk Amsterdam heropent dinsdag 1 maart

Bunk Amsterdam opent aankomende dinsdag 1 maart opnieuw haar deuren en biedt daarmee een nieuwe buurtfunctie in Amsterdam Noord. Bunk is te vinden in de historische Sint-Ritakerk aan het Hagedoornplein, die is gerenoveerd tot een uniek hotel en restaurant. Binnenkort kunnen buurtbewoners hier terecht voor goed eten tegen een eerlijke prijs, eigen dranken en om samen te komen en te ontmoeten. Ook flexwerken wordt mogelijk gemaakt en er komen diverse culturele evenementen op het programma te staan.
Bunk Amsterdam heropent dinsdag 1 maart  | Project & Interieur
Bunk Amsterdam heropent dinsdag 1 maart  | Project & Interieur
Bunk Amsterdam heropent dinsdag 1 maart  | Project & Interieur
Bunk Amsterdam heropent dinsdag 1 maart  | Project & Interieur
Bunk Amsterdam heropent dinsdag 1 maart  | Project & Interieur
Bunk Amsterdam heropent dinsdag 1 maart  | Project & Interieur

In 2020 publiceerde Pi al een redactioneel artikel over de Bunk-vestigingen in Utrecht en Amsterdam. Twee voormalige kerken, waaronder dus de Sint-Ritakerk, werden in deze steden getransformeerd tot Bunk Hotel. Comfort en vriendelijke prijzen worden er gecombineerd met een verrassend en verleidelijk interieur. Geestelijk vader en initiatiefnemer Robin Hagedoorn vertelde dat het festival Burning Man in Nevada, Verenigde Staten een inspiratiebron vormde. “Hier komen zo’n 80.000 mensen bij elkaar in een zelfgebouwde stad, die alles zelf regelen en organiseren. Ze creëren er een wereld zonder geld en leven volgens bepaalde teamprincipes, en die komen ook terug in het concept van Bunk. Een daarvan is ‘leave no trace’ – je neemt altijd je vuilnis en andere dingen mee terug. Een ander principe is ‘radical self expression’ – je mag jezelf zijn en het maakt niet uit hoe je eruit ziet, waar je vandaan komt of hoe oud je bent.”

Bunk Amsterdam dicht door coronapandemie

De coronacrisis gooide roet in het eten van Bunk Amsterdam, waardoor pas aanstaande maart de locatie heropend wordt. Om dit te vieren heeft Bunk een give-away opgezet, met een overnachting inclusief ontbijt en diner bij het Bunk-restaurant voor 15 personen. Hiermee bieden zij de kans om met een groep vrienden, familie of buren een onvergetelijke ervaring te beleven. Op de website van Bunk staat alle informatie en voorwaarden om mee te doen aan de winactie.

Cultureel programma vol evenementen

De Sint-Ritakerk in Amsterdam Noord was altijd de plek waar buurtbewoners samen kwamen. Bunk brengt deze oude buurtfunctie nu terug in de kerk, niet alleen door een toegankelijk restaurant te openen, maar ook door lokale kunstenaars bij het culturele aanbod te betrekken. Bunk Amsterdam stelt de muren beschikbaar voor exposities en in de bibliotheek kunnen nummers worden gedraaid uit de eigen vinylcollectie. Daarnaast organiseert Bunk culturele evenementen zoals optredens, samba-lessen, lezingen, poëzie, cabaretvoorstellingen, lichtshows en filmavonden. Bovendien heeft Bunk een eigen studio waar ze een artist-in-residence-concept wordt aangeboden. De artiesten kunnen dag en nacht losgaan in de professionele studio. Alle benodigde techniek is aanwezig: van function-one audio-, podcast- en streamingapparatuur tot HD-camera’s.