BNA Kubus: jury trapt 43ste editie af  

Eind juni komt een vakjury twee keer bijeen om, onder voorzitterschap van BNA-architect en bestuurslid Edward Schuurman, te bepalen wie de 43ste prestigieuze oeuvreprijs BNA Kubus verdient. De uitreiking vindt plaats op 4 november 2021, als slotakkoord op de BNA Architectendag. 
BNA Kubus: jury trapt 43ste editie af   | Project & Interieur
BNA Kubus: jury trapt 43ste editie af   | Project & Interieur

De BNA Kubus wordt sinds 1965 toegekend aan een architect of ruimtelijk ontwerper die zowel ambachtelijk als conceptueel excelleert in vakmanschap, die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van het vak en de architectuur ‘in den brede’, en die een herkenbaar en innoverend oeuvre heeft opgebouwd. In 2018 ontving Francine Houben de 42e Kubus uit handen van Hedy d’Ancona. De jury maakt in juli haar opvolger bekend.

Schuurmans over de BNA Kubus

Juryvoorzitter Edward Schuurmans: “Deze prijs is een bijzondere waardering voor excellerende ruimtelijke ontwerpers. Daarmee draagt de Kubus bij aan het bewustzijn van de waarde van ruimtelijke kwaliteit in onze leefomgeving, zowel binnen ons vakgebied als daarbuiten.”

De jury

Juryvoorzitter is dus Edward Schuurmans, Partner KCAP Architects en BNA-bestuurslid. Jurysecretaris is Harm Tilman, architectuurpublicist. Juryleden zijn: Francine Houben, founding partner Mecanoo en ontvanger van de award in 2018, Marc Koehler, Marc Koehler Architects, Heleen Aarts, ceo Amvest, Ed Nijpels, voorzitter IABR, voorzitter Abe Bonnemafonds en voorzitter Uitvoeringsoverleg Klimaatakkoord.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.