Bijzonder hoogste punt voor kantoor EDGE Technologies

Begin november bereikte het kantoor van EDGE Technologies Amsterdam West een bijzonder hoogtepunt met een geodetische kap die 75 meter overspant. Architekten CIE levert het ontwerp van deze herontwikkeling, bbn adviseurs is verantwoordelijk voor het bouwmanagement bij dit project
Bijzonder hoogste punt voor kantoor EDGE Technologies | Project & Interieur
Bijzonder hoogste punt voor kantoor EDGE Technologies | Project & Interieur
Bijzonder hoogste punt voor kantoor EDGE Technologies | Project & Interieur

EDGE Technologies, die ook als projectontwikkelaar betrokken was bij de bouw van het hoofdkantoor van Triodos Bank, staat bekend om zijn innovatieve en duurzame gebouwontwerpen. De gigantische kap met een overspan van 75 die een paar weken geleden werd gerealiseerd bestaat uit 744 aparte glaspanelen in 192 verschillende vormen. Het glas zorgt voor ruime lichtinval in de binnentuin tussen de kantoorruimtes. Naar verwachting wordt het complete gebouw in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Aangekocht door EDGE Technologies voor herontwikkeling

Het kantoor aan de Basisweg nummer 10 in Amsterdam is begin jaren zeventig gebouwd door en voor een pensioenfonds. Het pand is een paar jaar geleden aangekocht door EDGE Technologies om te herontwikkelen tot een high-end, multi-tenant en duurzaam kantoor. Een kenmerkend element van de ontwikkeling is de binnentuin: een atrium die is voorzien van een de vrijdragende, geodetische koepel als overkapping.

Breeam Outstanding/Well Platinum

Het betreft een energieneutraal kantoorgebouw met de duurzaamheidslabels Breeam Outstanding en Well Platinum. Alle gevels van het gebouw worden volledig gerenoveerd. De ramen zijn vervangen door nieuwe en hoge erkers met hoog kwaliteitsglas. Het karakter van het bestaande gebouw blijft behouden door het huidige ritme van bakstenen, erkers en horizontale aluminium lamellen. Bureau bbn adviseurs is vanaf het schetsontwerp tot en met de uitvoering betrokken bij de herontwikkeling van EDGE West. De geleverde diensten betreffen bouwkostenmanagement, Man-12-berekeningen, ABK-berekening en planning.