BIG ART: grote kunst op grote afstand

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 oktober vindt de vijfde editie van BIG ART plaats in vijf enorme hallen van het industriële Hembrugterrein, onder de rook van Amsterdam. Met bijna 7.000 vierkante meter oppervlakte vormen de loodsen een ideale locatie voor deze tentoonstelling en haar bezoekers, aldus de organisatie.
BIG ART: grote kunst op grote afstand | Project & Interieur
BIG ART: grote kunst op grote afstand | Project & Interieur
BIG ART: grote kunst op grote afstand | Project & Interieur
BIG ART: grote kunst op grote afstand | Project & Interieur
BIG ART: grote kunst op grote afstand | Project & Interieur

Het Hembrugterrein waar BIG ART plaatsvindt ligt middenin het groen en biedt meer dan voldoende ruimte voor bezoekers om afstand te bewaren en de kunstinstallaties te ervaren. Tientallen hedendaagse kunstenaars, fotografen en ontwerpers treden tijdens deze editie weer naar buiten en tonen dit najaar hun grote kunst op grote afstand – maar wel toegankelijk.

Multidisciplinaire mix van BIG ART

BIG ART is een initiatief van Anne van der Zwaag, curator, publicist en ook directeur van designbeurs OBJECT. Zij is verantwoordelijk voor meerdere grote interdisciplinaire tentoonstellingen zoals BAL! op Paleis Soestdijk, WIT in het Nederlands Fotomuseum en PASTOE in de Kunsthal. Het evenement wordt ieder jaar zorgvuldig samengesteld en toont eigentijdse kunst van formaat in prikkelende combinaties. De objecten – een mix van sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie en multimedia installaties – zijn zowel te kijk als te koop. Deelnemende galeries aan deze editie zijn onder andere Galerie Vriend van Bavink, Livingstone Gallery, Galerie Franzis Engels, Josilda da Conceição Gallery, Galerie Helder, Jan Knegt Gallery, Galerie van Gelder en Rutger Brandt Gallery.

Primeur

Een groot aantal deelnemers heeft de afgelopen maanden benut om nieuw werk te maken dat tijdens BIG ART voor het eerst te zien zal zijn. Verschillende kunstenaars nemen ook de locatie zelf als uitgangspunt voor het creëren van ‘site specific’-kunstwerken. Deze variëren van enorme muurschilderingen tot bewegende sculpturen en innovatieve lichtinstallaties, van zowel bekende namen als aanstormende talenten. De grote loodsen van het Hembrugterrein ademen licht en lucht en vormen het uitgelezen decor voor de presentatie van monumentale kunstwerken.

BIG ART

Donderdag 1 oktober tot en met zondag 4 oktober 2020
Dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur
Middenweg 63, 1505 RK Zaanstad
Toegangsprijs 12,50 euro, tot en met 11 jaar gratis

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.