Biënnale Interieur 2022 gaat niet door

De organisatie van de Biënnale Interieur 2022 maakt vandaag bekend dat het designevent in Kortrijk dit jaar wordt geschrapt. De beurs stond gepland voor 20 tot en met 24 oktober in Kortrijk Xpo.
Biënnale Interieur 2022 gaat niet door | Project & Interieur

Na een succesvolle editie van ‘Please, have a seat’ in 2021, georganiseerd op de Van Marcke site in Kortrijk in het kader van het Wonder stadsfestival, kondigde de vernieuwde formule voor Biënnale Interieur 2022 zich beloftevol aan. Met ‘The Digital Era’ als titel werd een krachtige editie voorgesteld, die de toekomst van design in een digitale–fysieke wereld in de spotlights wou zetten.

Reden schrappen Biënannale Interieur 2022

De talrijke verschuivingen in de kalender van de interieur- en designbeurzen als gevolg van de pandemie laten zich echter tot op vandaag voelen. De impact op de internationale interieur- en beurswereld blijft enorm groot, waardoor de organisatie van een event als de Biënnale een te grote uitdaging blijkt. De garantie op een succesvolle en kwalitatieve editie in economisch onzekere tijden is dan ook een te groot risico. De opzet van de organisatoren om volop te inspireren en mensen samen te brengen rond design blijft echter onverminderd bestaan. De organisatie beraadt zich over de toekomst en neemt de tijd om een alternatief te bedenken dat inspeelt op de nieuwe noden van de markt.