BAU 2021 vindt plaats als een hybride evenement

Algemeen 06-10-2020
BAU 2021 vindt plaats als een hybride evenement

Vanwege het verloop van de coronapandemie, zal BAU 2021 als een hybride evenement plaatsvinden. Het nieuwe format vindt plaats van 13 tot en met 15 januari 2021 en combineert een compacte vakbeurs ter plaatse met veel extra digitale exposure, zoals livestreams en virtuele netwerkmodules.
BAU 2021 vindt plaats als een hybride evenement

In juni had organisator Messe München aangekondigd dat BAU 2021 zou plaatsvinden zoals gepland in januari 2021, maar wel onder voorbehoud van ontwikkelingen wat betreft de coronapandmie. De situatie zou eind september opnieuw worden beoordeeld. Dr. Reinhard Pfeiffer, plaatsvervangend ceo van Messe München: “Met de dalende besmettingspercentages en grensopeningen in juni was er reden om te hopen dat de situatie aanzienlijk zou verbeteren. Helaas is de situatie sinds augustus aanzienlijk verslechterd. Zelfs als een fysiek evenement mogelijk zou zijn geweest met onze beschermings- en hygiënemaatregelen, is deze beslissing nu noodzakelijk geworden vanwege de huidige ontwikkelingen met betrekking tot nieuwe reisbeperkingen en de aanwezigheid van risicogebieden in heel Europa. Volgens ons exposantenonderzoek, dat we de afgelopen dagen hebben gehouden, beschouwt de overgrote meerderheid van onze exposanten hun deelname aan BAU 2021 als traditioneel evenement als onrealistisch.”

BAU 2021 vindt plaats als een hybride evenement

Geen uitstel BAU 2021

Een uitstel van de beurs is besproken met de Raad van Advies en de Board of Trustees. Martin Hörmann, plaatsvervangend voorzitter van de commissies: “Het uitstellen van de beurs was voor ons nooit een serieuze optie, want dat zou de tweejarige innovatiecyclus hebben onderbroken. Internationale exposanten en bezoekers vormen de kern van de conventionele BAU. Onder de huidige Covid-19-condities hadden we niet aan hun verwachtingen kunnen voldoen.”

BAU 2021 vindt plaats als een hybride evenement

Anders dan in voorgaande jaren

In navolging van evenementen als ISH 2021 en de Dutch Design Week, zal BAU 2021 er dus heel anders uitzien dan in voorgaande jaren. Naast een compacte tentoonstellingsruimte omvat het hybride format een digitaal aanbod voor exposanten en bezoekers die vanwege de reisbeperkingen niet naar München kunnen reizen. Deelnemende bedrijven kunnen zich presenteren op het ICM International Congress Center München en in ongeveer twee beurshallen. Ook zullen er forums en speciale shows worden gehouden. Bedrijven die zich op locatie willen presenteren, kunnen kiezen tussen compacte standaardstands of een individueel standontwerp. In het digitale deel van het evenement zullen live streamings en video-opnames van lezingen en forumdiscussies beschikbaar zijn voor een wereldwijd publiek. Deelnemende ondernemingen hebben ook de mogelijkheid om hun producten virtueel te presenteren in hun eigen onlinesessies. Om in contact te komen en te discussiëren met exposanten en andere bezoekers, biedt het hybride formaat daarnaast virtuele netwerkmodules. Ook wordt overwogen om de traditionele BAU-infogesprekken te integreren in het hybride formaat.

BAU 2021 vindt plaats als een hybride evenement