Artist talk met ontwerper Aleksandra Gaca

Algemeen 23-08-2022
Artist talk met ontwerper Aleksandra Gaca

Buitenplaats Doornburgh en het TextielMuseum organiseren een artist talk met textielontwerper Aleksandra Gaca. In de groepstentoonstelling Vorm aan de Vecht presenteert zij aanstaande zaterdag ‘Woven Walls’. Het nieuwe werk is onderdeel van haar recent onderzoek naar geweven textiele constructies op architectonische schaal, gerealiseerd in samenwerking met het TextielMuseum | TextielLab in Tilburg.
Artist talk met ontwerper Aleksandra Gaca

Aleksandra Gaca bracht eind 2021 een periode bij Buitenplaats Doornburgh door als artist in residence. Zij liet zich voor haar werk inspireren door de architectuur van het klooster, de omgeving en het ritme van de dagen. Zij verdiepte zich met name in het plastisch getal – de door Dom Hans van der Laan ontwikkelde vormenleer waarop ook de architectuur van het klooster van Doornburgh is gebaseerd.

Artist talk met ontwerper Aleksandra Gaca

Ervaring Aleksandra Gaca

Aleksandra ontwikkelt al 25 jaar driedimensionaal textiel en blijft de grenzen van de weeftechniek en de industrie verleggen. “Er schuilt veel potentie in weven en de mogelijkheden om innovatieve constructies te creëren die nieuwe oplossingen bieden binnen de architectonische vormgeving”, zegt ze erover, zoals de mogelijkheid zelfstandig staande objecten in de ruimte te creëren en constructies die open en dicht kunnen worden gevouwen.

Programma
Zaterdag 27 augustus zal Aleksandra een presentatie geven over haar werk, en vervolgens in gesprek gaan met Judith Peskens, productontwikkelaar bij het TextielMuseum waar zij samen aan het onderzoek hebben gewerkt. De middag wordt gemodereerd door Marsha Simon.

Praktische informatie
Datum: 27 augustus
Tijd: 14.30 uur
Locatie: Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17, Maarssen

De tentoonstelling met werk van diverse gerenommeerde ontwerpers, kunstenaars en fotografen is samengesteld door curator Nicole Uniquole. Met een ticket voor de lezing kun je ook Vorm aan de Vecht bezoeken.