Arno van Schaik associate architect bij EGM architecten

Algemeen 14-01-2022
Arno van Schaik associate architect bij EGM architecten

EGM architecten heeft Arno van Schaik benoemd tot associate architect. Van Schaik heeft in de loop der jaren ruime ervaring opgebouwd met omvangrijke en complexe projecten in met name de woningbouw en de justitiële sector.
Arno van Schaik associate architect bij EGM architecten

Met zijn strategische visie en gevoel voor commerciële haalbaarheid van multifunctionele gebouwen, met name utilitaire woningbouw, zal Arno van Schaik de positie van EGM in deze markt verder invullen en vormgeven. Recentelijk werkte hij aan stedenbouwkundige studies en grootstedelijke woningbouwprojecten zoals Kadoeler Breek (Amsterdam), Woontorens De Vrijheidsplaats (Den Haag), Campus076 studentenwoningen (Breda), Loyd appartementen (Nijmegen) en Woonzorgcentrum Hof van Egmont (Mechelen, België).

Arno van Schaik associate architect bij EGM architecten

Overige projecten Arno van Schaik

Met een grote verscheidenheid aan inrichtingen voor justitiabelen is EGM al decennialang koploper in de justitiële sector. Door de ontwikkeling van nieuwe typologieconcepten en de integratie van de aspecten van een healing environment, realiseert het bureau steeds weer vooruitstrevende gebouwen. De afgelopen jaren werkte Van Schaik aan de grootste gevangenissen van Nederland, JC Zaanstad, en België, gevangenisdorp Haren. De komende tijd houdt hij zich bezig met de continuering van EGM’s positie en zichtbaarheid in deze markt.

Koers van EGM architecten

Arno van Schaik werkt sinds 2007 bij EGM en geeft samen met de drie reeds zittende associate architecten invulling aan de koers van EGM architecten, dat vorig jaar onder meer betrokken was bij de realisatie van het Experience Center in het RadboudUMC in Nijmegen. Het bureau opereert vanuit de visie om duurzame en gezonde gebouwen te realiseren die altijd contextgevoelig zijn en de gebruiker, inclusief het gebruik, voorop stellen.