Architect@Work, Rotterdam: coronaproof en toekomstbestendig

Events 26-10-2020
Architect@Work, Rotterdam: coronaproof en toekomstbestendig

De ‘anderhalvemetereditie’ van Architect@Work Rotterdam was zeer succesvol en laat zien dat ook in deze moeilijke tijden een beurs mogelijk blijft. De organisatie was erin geslaagd het vertrouwde concept – compacte stands, sfeervolle verlichting en gratis catering – te behouden, waarbij de stands een stuk verder uit elkaar stonden zodat iedereen zich op veilige afstand over de beursvloer kon bewegen. Er kwamen ruim 3000 bezoekers die kennis konden maken met de noviteiten van de circa 200 exposanten. Het aantal bezoekers was misschien iets lager dan normaal, maar wie er was, was zeer specifiek op zoek naar oplossingen en materialen. Er werden dan ook goede gesprekken gevoerd en goed zaken gedaan. Ook was er een uitgebreid lezingenprogramma (met als thema ‘future-proof’) en bovendien een presentatie van MaterialDistrict, de beurs die dit jaar eerst werd uitgesteld en vervolgens geannuleerd. De volgende Architect@Work Rotterdam is in september 2022, in december is er een editie in Brussel en in mei 2021 in Kortrijk.
Architect@Work, Rotterdam: coronaproof en toekomstbestendig

Architect@Work, Rotterdam: coronaproof en toekomstbestendig

VOLA presenteerde tijdens Architect@Work de nieuwe poedercoating in mat wit, kleur 28 – die exact aansluit bij de uitstraling en textuur van Solid Surface-materialen, en dankzij een verbeterde techniek bovendien niet verkleurt. De bij zeer hoge temperatuur geharde coating is uiterst zuurbestendig en slagvast, en benadrukt het pure karakter van de VOLA kranen, douches en accessoires. De nieuwe afwerking past in de duurzaamheidstrategie die bij VOLA hoog op de agenda staat – zie ook nl.vola.com/sustainability/. Er wordt gewerkt met het puurste staal en messing, om te zorgen dat producten lang mee gaan en de interne delen van zelfs de oudste producten kunnen worden gerepareerd of vervangen.
nl.vola.com/vola-groep/vola-netherlands

Architect@Work, Rotterdam: coronaproof en toekomstbestendig

Architect@Work, Rotterdam: coronaproof en toekomstbestendig

Bij Burik & Burik was Modulor van Rimadesio te zien, een zeer flexibel modulair systeem van wandpanelen voor werk- en woonomgevingen, waarmee tal van georganiseerde en geometrische composities kunnen worden gecreëerd. Modulor is altijd ‘custommade’ en aan te passen aan elke situatie en de wensen van de (interieur)architect. Op elke positie kunnen planken, kastjes en vitrines worden aangebracht, en er is een grote keuze uit verschillende materialen en exclusieve afwerkingen.
www.burikenburik.nl / www.rimadesio.it

Architect@Work, Rotterdam: coronaproof en toekomstbestendig

Architect@Work, Rotterdam: coronaproof en toekomstbestendig

Dutch Walltextile Company (DWC) produceert verfijnd en luxueus wandtextiel voor highend interieurs. DWC herinterpreteert een traditioneel product door vakmanschap en elegantie te combineren met een eigentijdse stijl. De collectie wordt ontworpen en geproduceerd in eigen huis in Amsterdam. Nieuw is Luxury Safari, met Indiase zijde en rijke jacquards en kleuren die in de natuur voorkomen. Luxury Safari bestaat uit zeven collecties, waaronder deze Timotee – een beige met okergeel wandtextiel met een structuur van riet. De uitgebalanceerde mix van harde en zachte materialen, en warme en koude kleurtonen, halen het gevoel van de Afrikaanse wildernis binnen.
www.dwc-amsterdam.com/nl

Architect@Work, Rotterdam: coronaproof en toekomstbestendig

Architect@Work, Rotterdam: coronaproof en toekomstbestendig

Tover Design was vertegenwoordigd met de lampen van de Nieuw-Zeelandse ontwerper David Trubridge, die dit jaar de nieuwe Ebb-collectie op de markt bracht. De serie bestaat uit vier modellen, Swell, Bounce, Drop en Roll, die zijn gemaakt van zeer dun berken multiplex dat het licht door laat schijnen. Dit in combinatie met de kleine spleetachtige openingen geeft een prachtig diffuus lichteffect. Trubridge gebruikt alleen FSC gecertificeerde materialen, alle ontwerpen zijn uitgevoerd als bouwpakketten om zo de ecologische belasting zoveel mogelijk te reduceren.
www.toverdesign.nl / www.davidtrubridge.com

Architect@Work, Rotterdam: coronaproof en toekomstbestendig

Triplaco illustreerde de voordelen van de Woodcoustics- en Print Acoustics-oplossingen – zoals de akoestische kwaliteiten op esthetisch gebied, met keuze uit een zeer breed assortiment materialen, vormen, kleuren en prestatieniveaus. Triplaco richt zich op hoogwaardige interieurbouw, waarbij eerder oplossingen dan producten worden geboden. Op de foto het door Robbrecht en Daem Architecten ontworpen kantoor van CERA in Leuven, waar de akoestisch absorberende panelen Print Acoustics type M voor wanden en meubelen met een hpl-toplaag van Abet Laminati zijn toegepast.
www.triplaco.be / www.printacoustics.be

Het Belgische Detremmerie levert al tachtig jaar exclusieve producten voor badkamers in onder andere hotels en woningen. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in badkamermeubelen, maar levert ook bijvoorbeeld baden en wastafels. Nieuw is de Mystery-lijn uit de No Limit-collectie, met ingewerkte marmeren wastafels in combinatie met strakke meubelen, die een ‘mysterieuze toets’ geven. In de kasten schitteren marmersoorten als Carrara, Negro, Emperador Dark, Verde India en Portoro Negro, telkens met een bijzonder resultaat.
www.detremmerie.be

Nieuwkomer op Architect@Work was ACL (A Cimenteira do Louro) uit Portugal, dat al meer dan veertig jaar premium wandbekledingen en vloeren produceert. Het bedrijf verwerkt beton op creatieve en innovatieve wijze tot originele en robuuste producten, waarmee zowel binnen als buiten een grote impact kan worden gecreëerd. De producten hebben een lange levensduur en bestaan bovendien deels uit recyclebare grondstoffen. Een van de producten is Hando Plus, een collectie minimalistische vormgegeven wandtegels met een heldere geometrie, verkrijgbaar in vier neutrale tinten.
www.aclweb.pt

Forbo Eurocol breidt de surface finishing-productlijn uit met DecoDesign, een coating voor vloer en wand met een innovatieve en decoratieve afwerking op basis van een watergedragen acrylaatcoating. De basiscoating, leverbaar in acht basiskleuren, wordt opgespoten met SprayCoat, een ‘pixelspray’ in drie kleuren waarmee pixels of stippen kunnen worden aangebracht, voor een uniek dessin. In totaal is er keuze uit veertien standaard dessincombinaties. DecoDesign heeft een warme en hoogwaardige uitstraling, en biedt veel comfort en gebruiksgemak. Door de uitgebalanceerde receptuur en het aanbrengen in meerdere lagen is het kleurvast. De korte droogtijden zijn kort, zodat de projectinrichter een project in ruim één werkdag een fraaie metamorfose kan geven.
www.eurocol.nl

QbiQ presenteerde de nieuwe innovatie iQ Solo, een Cradle to Cradle Silver-gecertificeerde systeemwand. IQ Solo is een monoblocksysteem van stalen panelen, gevuld met circulair isolatiemateriaal. De propositie van IQ Solo is simpel maar doeltreffend. Er ontstaat direct en stofvrij een keurig afgewerkte, gesloten systeemwand met een dikte van 78mm. De wand bestaat uit op maat gemaakte cassettes van 1,5mm dik plaatstaal, die met een minimale voeg op elkaar aansluiten, zonder stijlen of strips. Ook was de vernieuwde, brandwerende pui iQ Protect Fire Hightech te zien, een voltransparante pui met een minimalistisch stalen profiel van slechts 33 mm. De profielen sluiten in esthetisch opzicht perfect aan bij de 0 minuten-wanden met een aluminium QbiQ-profiel. De nieuwe systemen zijn reeds toegepast in The Flow van MVSA Architects in Amsterdam. (Foto: Barwerd van der Plas/QbiQ)
www.qbiq.nl

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.