Architectuurprojecten gezocht voor Brick Award 2022

2022 is een jubileumjaar voor de Brick Award. Dat jaar reikt Wienerberger de prestigieuze internationale prijs voor keramische architectuur voor de tiende keer uit. Een onafhankelijke jury van toonaangevende architecten uit de gehele wereld zal de inzendingen beoordelen. De jury kijkt onder meer naar het bijzondere gebruik van keramiek in muren, gevels, daken en bestrating. Architectuurprojecten indienen kan tot 8 april 2021.
Architectuurprojecten gezocht voor Brick Award 2022 | Project & Interieur
Architectuurprojecten gezocht voor Brick Award 2022 | Project & Interieur
Architectuurprojecten gezocht voor Brick Award 2022 | Project & Interieur

Voor de Brick Award 2020 zijn meer dan 600 projecten uit vijftig landen ingediend. De inschrijving voor de tiende editie is nu geopend voor architecten, architectuurcritici en architectuurjournalisten die projecten willen indienen. De award bestaat naast de overall-prijs uit vijf andere categorieën waaraan een prijs gekoppeld is: Feeling at home, Living together, Working together, Sharing public spaces en Building outside the box. De laatste categorie beloont innovatieve manieren om baksteen te gebruiken, zoals nieuwe bouwtechnologieën of bijzondere keramische toepassingen in projecten.

Vijftig projecten voor Brick Award 2022

Uit alle inzendingen selecteert een panel van architectuurjournalisten en -critici 50 projecten. In 2020 waren er vijf nominaties van Nederlandse oorsprong. In het voorjaar van 2022 verschijnt het Brick boek met de vijftig geselecteerde projecten. Daarna kiest een onafhankelijke jury de winnaars die hun prijs in het voorjaar van 2022 in Wenen in ontvangst kunnen nemen. Een project hoeft niet met materialen van Wienerberger te zijn gerealiseerd. Hier staat alle informatie over het indienen van een project, de wedstrijdvoorwaarden en de genomineerden en winnaars van vorige Brick Awards.

(Fotografie: Stefan Müller en Adrià Goula)

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.