Aanstaande Supersalone krijgt steeds meer vorm

De aankomende Supersalone, die van 5 tot en met 10 september in Milaan wordt gehouden, zal volgens de organisatie volledig ‘veilig’ te bezoeken zijn. Een van voornaamste thema’s van het langverwachte evenement is duurzaamheid.
Aanstaande Supersalone krijgt steeds meer vorm | Project & Interieur
Aanstaande Supersalone krijgt steeds meer vorm | Project & Interieur
Aanstaande Supersalone krijgt steeds meer vorm | Project & Interieur
Aanstaande Supersalone krijgt steeds meer vorm | Project & Interieur

Inmiddels zijn de eerste details van de aankomende Supersalone bekend. De organisatie verwacht 423 verschillende merken, vijftig onafhankelijke producenten, 170 projecten van 48 designscholen, twintig van de meest invloedrijke figuren in de creatieve scene van vandaag, honderdtien bekroonde stoelen uit de reeks Compasso d’Oro, zes geweldige chef-koks en vijf films die zijn geselecteerd door de MDFF. De werkzaamheden van het evenement worden begeleid door de curator Stefano Boeri, het internationale team van co-designers – Andrea Caputo, Maria Cristina Didero, Anniina Koivu, Lukas Wegwerth, Marco Ferrari en Elisa Pasqual van Studio Folder, Giorgio Donà, mede-oprichter en directeur van Stefano Boeri Interiors – en het voltallige personeel van de Salone del Mobile.

Belangrijke onderwerpen

De onderwerpen circulariteit en duurzaamheid staan voorop tijdens de Supersalone. Alle materialen en componenten die zijn gebruikt in de installatie die is ontworpen door Andrea Caputo, worden mede door samenwerking met Lukas Wegwerth om ontmanteld en hergebruikt. Met het oog op circulariteit worden de installatiesystemen, die geen losse componenten en minder materiaal bevatten, volledig gerecycled. Alle spaanplaatpanelen zijn gemaakt van 100 procent gerecycled hout en gaan terug in de productiecyclus.

Speciale tentoonstelling van de Supersalone

Een van de speciale ‘Supersalone’-tentoonstellingen’ is The Lost Graduation Show, samengesteld door Anniina Koivu, met 170 projecten van studenten die tussen 2020 en 2021 zijn afgestudeerd. Deze studenten zijn afkomstig van 48 ontwerpscholen in 22 verschillende landen op alle vijf de continenten. Een primeur in de geschiedenis van de Salone, waarbij elke sector van meubeldesign meer betrokken zal zijn.