Spring naar hoofdcontent
Hunter Douglas Architectural

Hunter Douglas Architectural

Akoestische plafond- en wandsystemen

Designed to work for you

Maak kennis met Hunter Douglas Architectural: In samenwerking met architecten en ontwerpers over de hele wereld ontwikkelen wij architectonische oplossingen die zijn afgestemd op de unieke behoeften van elk project. Al meer dan 60 jaar heeft deze gezamenlijke aanpak duizenden wereldwijde bouwprojecten opgeleverd.

Service

Onze missie is om architecten, ontwerpers en aannemers van concept tot installatie te begeleiden, zodat de perfecte plafondoplossing wordt gegarandeerd. Uw ontwerpvisie, gecombineerd met onze expertise in aluminium, hout en vilt plafonds, heeft geleid tot prachtige projectoplossingen. Vanaf de eerste ontwerpfases werkt ons team van ontwerpers samen met u om het gewenste resultaat te bereiken.

Producten

Ons assortiment omvat een verscheidenheid aan innovatieve systemen voor akoestische plafonds en wanden, allemaal gericht op het verbeteren van de uitstraling van een gebouw, zowel binnen als buiten. Sinds 1963 zijn we pioniers op het gebied van verlaagde plafonds op basis van aluminium, met een sterke focus op gerecyclede materialen. In 2003 hebben we ons assortiment uitgebreid met massief en gefineerd houten plafonds, en door de overname van Derako bieden we nu oplossingen voor alle houtsoorten. Onze innovatie ging in 2017 verder met de introductie van vilt als basismateriaal, wat elk jaar heeft geleid tot creatieve ontwerpen en nieuwe producten in ons assortiment HeartFelt®.

Uitdagingen

Succes betekent voor ons het aangaan van unieke uitdagingen, het ontwerpen van nieuwe producten en toepassingen, en het vinden van manieren om meer te doen met minder. Van standaardoplossingen tot op maat gemaakte innovatieve systemen, het team van Hunter Douglas Architectural levert veelzijdige, esthetische en duurzame plafond- en wandoplossingen voor elke klant.

Duurzaamheid

Milieuvriendelijke materialen zijn essentieel voor duurzame gebouwen. Daarom streven we ernaar om producten en systemen te ontwikkelen die duurzaam zijn in ontwerp. Onze strategie omvat het selecteren van materialen met uitstekende milieueigenschappen. We hebben onze processen geoptimaliseerd om tot 90,5% gerecycled materiaal toe te passen in de aluminiumlegering voor onze producten. Ons hout is FSC-gecertificeerd en veel van onze producten zijn Cradle to Cradle gecertificeerd.

Portfolio

Ons portfolio omvat duizenden spraakmakende projecten over de hele wereld, variërend van retail, corporate en commerciële faciliteiten tot grote transitcentra en openbare ruimtes, en van hospitality en gezondheidszorg tot onderwijs- en overheidsgebouwen. Met belangrijke operationele centra in Azië, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika, heeft Hunter Douglas een ongeëvenaarde wereldwijde aanwezigheid. Dochterondernemingen in bijna 100 landen wereldwijd zorgen ervoor dat we flexibel blijven en producten aanpassen aan lokale eisen.