Spring naar hoofdcontent
Dutch Originals Furniture
Dutch Originals Furniture

Dutch Originals Furniture

Toonaangevende Nederlandse designmeubelen

Dutch Originals is het labelhuis dat zich specialiseert in het uitbrengen van toonaangevende Nederlandse designmeubelen. Het assortiment omvat zowel klassiekers als moderne herontwerpen. De huidige collecties van Dutch Originals bestaat ui Gispen Classics en Gispen Today.

Wat Dutch Originals uniek maakt, is dat het de enige producent is die de klassieke Gispen-modellen van 1920 tot 1970 nog steeds op de markt brengt. Dit benadrukt ons streven naar het behouden van de culturele en historische waarde van Nederlands design.

Kwaliteit, tijdloosheid en authenticiteit

Alle ontwerpen van Dutch Originals worden geassembleerd in Nederland, wat niet alleen de kwaliteit waarborgt, maar ook bijdraagt aan het behoud van ambachtelijke expertise en vakmanschap. Dit karakter van Dutch Origionals weerspiegelt het streven naar duurzaamheid en blijvende relevantie in de wereld van design. Dutch Originals vertegenwoordigt daarmee het beste van Nederlands ontwerp, met een focus op vakmanschap en tijdloze esthetiek.

Gispen Classics

Onder dit label vallen de ontwerpen van de toonaangevende ontwerper Willem Hendrik Gispen in de periode 1920 tot 1970. De voornaamste ontwerpers onder Gispen Classics zijn naast Gispen ook Wim Rietveld en André Cordemeyer.

Gispen Today

Het label Gispen Today van Dutch Originals heeft juist nieuwe designs die zijn geïnspireerd op het werk van W.H. Gispen. Onder andere de hedendaagse ontwerpers Job van den Berg en ook Richard Hutten hebben hier ontwerpen voor gemaakt.