Week van de Circulaire Economie

Actueel
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Van maandag 7 februari tot en met zaterdag 12 februari zetten circulaire ondernemers hun deuren wagenwijd open tijdens de Week van de Circulaire Economie. In de maakindustrie groeit het aantal circulaire ondernemers als kool en om deze koers voort te zetten is het belangrijk elkaar te inspireren.

Meer dan tweehonderd ondernemers tonen tijdens de evenementen van de Week van de Circulaire Economie door heel Nederland hoe zij werken aan circulair ondernemerschap. Zo ook ondernemers in de maakindustrie. Zij delen hun circulaire succesformules, misstappen en producten. Allemaal bedoeld om collega’s te inspireren hoe zij hun volgende circulaire stappen kunnen zetten. Hierbij een selectie van zes evenementen in de maakindustrie.

1. 100% NL workshop duurzaam produceren in Nederland
Hoe word je als meubelfabrikant volledig circulair? En welke voordelen heeft circulair ondernemen? Meubelfabrikant VEPA vertelt in 100% NL workshop duurzaam produceren in Nederland over hun duurzame keuzes en wat daarbij komt kijken.
Maandag 7 februari, 10:00 – 14:00 uur
Vepa, Industrieweg 31 in Hoogeveen
Meer informatie en reserveer een plek: 100% NL workshop duurzaam produceren in Nederland

2. Superieure verf, lijm & rubber met bio-aromaten
In dit interactieve webinar krijgt de bezoeker een kijkje in de keuken van de ontwikkeling van bio-aromaten. Verf, lijm en rubber bevatten allemaal chemicaliën uit fossiele grondstoffen met een negatief effect op het klimaat. Maar het kan anders met bio-aromaten: duurzamer én beter.
Dinsdag 8 februari, 13:00 – 14:00 uur
Green Chemistry Campus, Auvergnedijk 2 in Bergen op Zoom
Meer informatie en reserveer een plek: Superieure verf, lijm & rubber met bio-aromaten

3. Hightech & circulair metaalrecycling
Als één van de meest toonaangevende metaalrecylcingsbedrijven ter wereld vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd. Dit bedrijf recyclet materialen tot meer dan 150 soorten duurzame grondstoffen. Tijdens dit evenement geeft de directie en de duurzaamheidsafdeling een kijkje in de keuken bij de vestiging in Almelo.
Woensdag 9 februari
Riwald Recycling, Buitenhave Oostzijde 2 in Almelo
Meer informatie en reserveer een plek: Hightech & circulair metaalrecycling

4. PHA: een nieuw soort bioplastic
PHA is een nieuw soort bioplastic dat gemaakt kan worden uit reststromen en geschikt is voor verpakkingen en producten wereldwijd. PHA kan gemaakt worden uit biomassa reststromen, zoals oud frituurvet, rioolslib en zelfs CO₂ of methaan. Door middel van spuitgieten, thermoformen of folie blazen kan het nu al ingezet worden voor onder andere verpakkingen (denk aan snoepverpakkingen, chipszakken etc), producten of 3D-printen. Een doorbraak dus in de wereld van plastic, waar je alles over hoort tijdens dit evenement!
Vrijdag 11 februari van 09:00 – 13:00 uur
Green Serendipity, Diemerparklaan 25 in Amsterdam
Meer informatie en reserveer een plek: PHA: een nieuw soort bioplastic

5. OurkilO: ervaar de circulaire micro-fabriek
In februari 2022 opent OurkilO zijn deuren. De bezoeker krijgt een rondleiding in de micro-fabriek, waar plastic afvalstromen worden verwerkt tot nieuwe producten. Zie met eigen ogen hoe het één het ander wordt en ervaar hoe plastic ketens duurzaam kunnen sluiten.
Zaterdag 12 februari, 11:00 – 15:00 uur
OurkilO, Rotterdam
Meer informatie en reserveer een plek: OurkilO: ervaar de circulaire micro-fabriek

6. Kansen voor een lokale houtketen
Hout past goed in het plaatje van de circulaire economie en toch halen we nog te veel hout uit het buitenland. Hout van Nederlandse bodem kan beter benut worden. In deze interactieve workshop wordt gefocust op het organiseren van de Nederlandse houtketen door middel van digitalisering. Zowel kansen als uitdagingen worden onder de loep genomen, en jij denkt actief mee!
Donderdag 10 februari, 09:30 – 11:30 uur
Plennid en Blending Habits, Langesteijn 120 in Hendrik-Ido-Ambacht
Meer informatie en reserveer een plek: Kansen voor een lokale houtketen

Bekijk de volledige agenda op: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl