Vitra opent eerste Circle Store in Nederland

Actueel
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De Circle Stores van het Zwitserse meubelbedrijf Vitra brengen duurzame managementprincipes in de praktijk, door producten een tweede leven te geven. Na de Circle Stores in Brussel en Frankfurt, wordt het succesvolle concept nu uitgebreid met een derde Circle Store in Zaandam. De nieuwe winkel opent zijn deuren vanaf medio september.

Om producten te ontwikkelen die zo lang mogelijk meegaan, vermijdt Vitra kortstondige trends en laat het niet-essentiële details weg. Bovendien zijn de producten van Vitra zo ontworpen dat ze zo lang mogelijk in omloop blijven. Reparaties, terugnameprogramma’s en hernieuwde garanties helpen om de levensduur te verlengen. De Circle Stores verkopen gebruikte artikelen uit tentoonstellingen, beurzen en showroompresentaties en brengen ze zo weer in omloop. Naast klassieke stukken, omvat het assortiment producten van hedendaagse designers uit de Vitra-collectie, waaronder sofa’s, accessoires en bureaustoelen voor thuis. Door het openen van de Vitra Circle Store Nederland wil Vitra, dat eerder al de Vitra Sessions hield, meer aandacht voor bewuste consumptie, duurzaamheid en het belang van het origineel ontwerp onderstrepen.

Circle Store in monumentaal pand

De Circle Store is gevestigd in een monumentaal pand op het HEMbrugterrein in Zaandam. In de Circle Store worden de objecten weer in ere hersteld, gerestaureerd en gereinigd alvorens de design stukken weer in de Circle Store worden aangeboden. De opgeknapte objecten krijgen bovendien een hernieuwde garantie van twee jaar en worden tegen interessante prijzen aangeboden. De aankopen worden ter plaatse gedaan, waarbij de prijzen afhankelijk zijn van de staat van de producten. Klanten die op zoek zijn naar een bepaald artikel kunnen voorafgaand aan hun bezoek het beschikbare aanbod online bekijken en favoriete producten op een verlanglijstje zetten.

Producten die lang meegaan

De grootste bijdrage van Vitra aan duurzaamheid is het creëren van hoogwaardige producten die lang meegaan en overbodige elementen weglaten. Onze wortels in modern design zouden niets anders toelaten. Vroeg in het jaar 2020, nog voordat Covid-19 Europa had bereikt, verklaarde ceo Nora Fehlbaum deze visie tot kompas voor het volgende decennium bij Vitra. Duurzaamheid is voor Vitra geen project of bedrijfsdoel, maar een ondernemershouding die in elke activiteit tot uitdrukking komt – van de bevordering van de levensduur van producten tot de keuze van duurzame materialen, zoals de nieuwe Tip Ton RE die volledig van lokaal gerecycled huishoudelijk afval is gemaakt en 100 procent recyclebaar is. De voortzetting van het Circle Store-concept bevestigt ook de consequente acties van de onderneming ter ondersteuning van de kringloopeconomie en betekent een verdere stap in de duurzame ontwikkeling van het merk.