Monique Arkesteijn in bestuur CfPB

Actueel
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Het bestuur van Stichting Kenniscentrum Center for People and Buildings (CfPB) is uitgebreid met dr. ir. Monique Arkesteijn MBA. Hiermee heeft de stichting een opvolger gevonden voor prof. drs. ir. Willem Vrakking.

Monique Arkesteijn is gepokt en gemazeld op het terrein van mens en gebouw – het aandachtsgebied van het CfPB. Samen met bestuursleden prof. ir. Hans de Jonge (voorzitter) en drs. Frits Brentjens RA bewaakt Monique de doelstellingen en de wetenschappelijke onafhankelijkheid van de Stichting Kenniscentrum Center for People and Buildings.
Monique is verbonden aan de TU Delft en onderzocht in 1993 voor haar afstuderen als eerste in Nederland innovatieve kantoorconcepten, waarbij ze keek naar aspecten zoals productiviteit, privacy en communicatie. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest in de praktijk keerde zij terug naar de universiteit en promoveerde in 2019 op het proefschrift ‘Corporate Real Estate alignment, a preference-based design and decision approach’. Zij heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan zestig studenten begeleid op onderwerpen gerelateerd aan het CfPB en leverde via verschillende artikelen tal van interessante bijdragen aan het wetenschappelijke debat. Voorts heeft Monique 4 jaar in het bestuur van CoreNet Global gezeten. CoreNet is de grootste netwerkorganisatie voor corporate real estate en de werkplek.

Veel enthousiasme voor aanstelling Monique Arkesteijn

Binnen het CfPB is met enthousiasme gereageerd op het aanstellen van Monique Arkesteijn als bestuurslid. “We zijn een kennisinstituut dat voortdurend op het hoogste niveau opereert waar het gaat om het vergaren en het delen van kennis”, aldus CfPB-directeur Wim Pullen in een reactie. “We zijn erg blij dat de doelen van ons instituut weerspiegeld worden in het kwalitatieve profiel van het stichtingsbestuur.” Het CfPB is een Delfts kennisinstituut op het gebied van mens- en werkomgeving. Het instituut voert onderzoek uit en deelt kennis met tal van belanghebbenden in wetenschap, overheid en bedrijfsleven. Ook speelt het CfPB een belangrijke rol in het publieke debat over de optimale werkomgeving. Directeur Wim Pullen is een veelgevraagd expert in televisieprogramma’s, bij ronde tafel-bijeenkomsten, in krantenartikelen en op ‘webinars’.
Voorjaar 2020 startte het kennisinstituut samen met Aestate/ontrafelexperts, TU Delft en TU Eindhoven het onderzoek ‘We Werken Thuis’. In het kader van dit onderzoek worden vele duizenden kantoorwerkers gevraagd naar hun ervaringen op het gebied van thuiswerken. De uitkomsten van het onderzoek worden begin 2021 verwacht.