Informatievoorziening brancheorganisaties over coronavirus

Actueel
Coronacrisis 
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Reguliere media berichten uitgebreid over het coronavirus. Zo'n beetje alle landelijke kranten bieden een liveblog op hun websites waar de consument letterlijk per minuut op de hoogte wordt gehouden van de laatste ontwikkelingen. In deze overvloed van informatievoorziening bieden brancheorganisaties BNO en BNA informatie en tips die specifiek is gericht op ontwerpers en architecten.

De BNA (branchevereniging Nederlandse architecten) biedt op zijn website een uitgebreid nieuwsoverzicht dat regelmatig wordt geüpdatet met de laatste ontwikkelingen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: ondersteuning door de overheid, werktijdverkorting – voorwaarden en financiering en maatregelen die specifiek zijn gericht op het mkb. Daarnaast is er vanuit de BNA een Linkedin-groep actief waarin onder andere tips worden gegeven en vragen worden gesteld met betrekking tot het virus.

De BNO (beroepsgroep Nederlandse ontwerpers) biedt een compleet onlinedossier waarin veel onderwerpen aan bod komen die interessant kunnen zijn voor professionele ontwerpers. De vereniging probeert een vinger aan de pols te houden in de branche en doet daar online verslag van, geeft een overzicht van de financiële maatregelen en de gevolgen daarvan, en laat ook enkele positieve initiatieven zien van mensen die gedwongen thuis zitten als gevolg van het virus. Het BNO-bureau zit (vanuit huis) klaar om antwoorden te geven op prangende vragen.