Expositie LICHT in Galerie Pouloeuff

Actueel
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
In de expositie LICHT brengen vier kunstenaars tijdens de donkerste maanden van het jaar licht in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. Licht in de letterlijke zin – door het verlichten van de ruimte door grote stalen frames en kleine gekleurde glaspanelen.

In de expositie in Galerie Pouloeuff wordt ook een licht geworpen op onze digitale wereld en hoe wij hiermee omgaan. Poëzie en de rol van licht in de kunstgeschiedenis worden aangehaald, bekeken vanaf een windmolen. Als toeschouwer wordt het lastig om je niet door het licht te laten meevoeren. In verband met de coronamaatregelen was er geen gewone opening, maar is er een film (zie onder dit bericht) gemaakt waarin de deelnemers aan deze expositie zich voorstellen en vertellen over hun werk.

Deelnemers aan expositie in Galerie Pouloeuff

Pim Leenen (1985) is fotograaf en onderzoekt met zijn werk het menselijk gedrag in de openbare ruimte en de digitale muur die hen afsluit van de buitenwereld. Dit heeft hij letterlijk vertaald naar het werk ‘Firewall’ waarin een persoon in een opgelichte bubbel zit. De lichtsculpturen ‘Māyā pieces’ van Luiza Guidi (1993) zijn poëtisch en tegelijkertijd recht voor zijn raap. De designer vormt het licht door minimalistische leeg ogende stalen frames die op een verleidelijke manier licht werpen en een nieuwe dimensie geven aan een verder vlakke muur. Hedwich Hooghiemstra presenteert in de galerie het werk ‘Liuw’. Lichtobjecten bestaande uit gelaagde composities van gekleurde glaspanelen. Rustgevende objecten die contemplatie oproepen en gedachten laten dwalen. Kunstenaar en video-filmmaker Emily Lara Kabos (1987) presenteert in deze expositie haar videowerk ‘Lichtgedicht’. Een werk over de kracht van de zon. Hierin draagt zij een gedicht voor. Een ode aan het licht van de kunstenaars uit de kunstgeschiedenis, een ode aan de wereld. Met een surrealistisch einde.

De expositie in Galerie Pouloeuff duurt tot en met 17 januari 2021, en is open op vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur.

De website Pi-online biedt actualiteit voor professionals uit de architectuur- en interieurbranche. De rubriek Projecten biedt beschrijvingen van onlangs gerealiseerde gebouwontwerpen.