Afdrukken
Categorie: Nieuws

De Biënnale Interieur maakt de volgende jury bekend voor de Objects Categorie van de Interieur Awards 2016, die van 14 tot en met 23 oktober plaatsvindt:

Rossana Orlandi (IT) is de eigenares van Spazio Rossana Orlandi in Milaan. Ze startte haar carrière in de mode bij het bedrijf van haar familie, adviseerde grote modemerken zoals Armani en Kenzo en leidde haar eigen ‘knitwear’ merk. Naast haar werk in de modewereld bouwde ze een privécollectie met hedendaags design op. In 2002 opende ze Spazio Rossana Orlandi, waar bezoekers een opmerkelijke selectie van hedendaags design kunnen bewonderen van onder andere Piet Hein Eek, Nacho Carbonell, Gaetano Pesce, Maarten Baas, Wonmin Park en Heewon Kim. Ze is wereldwijd erkend als een autoriteit in het ontdekken en lanceren van nieuw talent.
Mirko van den Winkel (NL) is executive vice president van Moroso in de VS. Hij startte in 1994 als Europese exportmanager voor Moroso. Na 15 jaar verhuisde hij naar België om er als commercieel directeur te werken voor Quinze & Milan, daarna werkte hij in London als sales director voor Established and Sons. Hij is mede-oprichter van MVDW London (2009), dat topmerken in de designbusiness adviseert over strategie en internationale marketing. Mirko werk momenteel in New York, waar hij het ambitieuze plan realiseert om Moroso’s afzetmarkt in de VS, Canada en Latijns Amerika te consolideren en uit te breiden.
Inga Sempé (FR) studeerde af aan ENSCI- Les Ateliers (Ecole Nationale Supérieure de Création Industrielle, Paris) en opende haar eigen studio in 2001. Ze werkte initieel samen met Italiaanse bedrijven zoals Cappellini en Edra. Momenteel werkt ze onder andere voor Scandinavische, Italiaanse en Franse bedrijven zoals HAY, Ligne Roset, Wästberg, Alessi, LucePlan, Moustache. Ze woont en werkt in Parijs en wordt bijgestaan door twee andere designers.
Nils Holger Moormann (DE) produceert en verkoopt producten van voornamelijk jonge ontwerpers en is bovendien actief als een internationaal jurylid en lector. Zijn éénmanszaak Moormann is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met meer dan 48 medewerkers. Veel van zijn ontwerpen hebben internationale prijzen gewonnen en de collectie blijft groeien. Moormann ontwikkelt nog steeds nieuwe meubels en blijft extra productielijnen toevoegen.
Dieter Van Den Storm (BE) is freelance journalist en design criticus. Hij studeerde af in communicatie en journalistiek, en specialiseerde zich in design en architectuur voor onder andere De Standaard Magazine. Hij is verantwoordelijk voor het creative industry programma aan Bozar, het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel. Hij verzorgt verder ook de persrelaties in België voor merken zoals Vitra en Artek.

Inschrijving
Iedereen die denkt een origineel object te hebben ontworpen dat nog niet in productie is en dat kan bijdragen tot een betere woonomgeving, wordt uitgenodigd deel te nemen aan de Interieur Awards in de ‘Objects’ categorie. De Biënnale Interieur vzw zal de winnende inzending een prijs van 2.500 euro toekennen. De winnaar van deze hoofdprijs en de 20 overige genomineerden gekozen door de jury, zullen tentoongesteld worden en een centrale plaats krijgen tijdens de Biënnale Interieur 2016. Deadline voor inschrijving is 30 april 2016. Briefing en online inschrijving kan via www.interieur.be/awards