Afdrukken
Categorie: Nieuws

Thonet opende 17 maart zijn eerste showroom in het centrum van Antwerpen. Op een oppervlak van 200 m2 toont de Duitse designmeubelfabrikant een breed spectrum aan producten op het gebied van wonen en werken, waaronder de nieuwe modellen die onlangs zijn gepresenteerd op de imm cologne.

Samen met de partners Senso Flooring, Modular en Niko – die zich ook in de Concept Gallery presenteren – heeft Thonet een showroomconcept ontwikkeld dat alle producten aantrekkelijk voor het voetlicht brengt. 

Klassiekers en eigentijdse modellen
In de showroom zijn klassiekers en eigentijdse modellen te zien, waaronder de nieuwe producten die op de beurs in Keulen zijn gepresenteerd: buighouttafel 1060 van Jorre van Ast, de schommelstoel en de tweezitsbank uit serie 860 en Outdoor-collectie ‘Thonet All Seasons’. Ook recente ontwerpen als lamp Kuula, buighoutbank 2002 en loungefauteuil 808 zijn in Antwerpen van de partij. Bekende buighoutmeubels en Bauhaus-klassiekers van stalen buis maken de collectie compleet: de sledestoelen S 43 van Mart Stam en S 533 van Ludwig Mies van der Rohe en de wereldberoemde Weense koffiehuisstoel 214 – in de ‘Pure Materials’-uitvoering – laten zien welke unieke meubels Thonet de afgelopen bijna 200 jaar in de markt heeft gezet.

Goede indruk
Architecten, dealers en consumenten krijgen in de Concept Gallery een goede indruk van de veelzijdige collectie van Thonet en kunnen er terecht voor deskundig advies over de meubelen en bijbehorende dienstverlening. De Belgische dealers zijn actief betrokken bij de verkoop in de Concept Gallery, want de financiële en logistieke afwikkeling van de geplaatste orders loopt via hen.