Afdrukken
Categorie: Nieuws

D agency is een agentschap dat de kracht van zes ontwerpers bundelt. Het is voor het eerst in Nederland dat opdrachtgevers terecht kunnen bij een agentschap met al hun ontwerpvragen. Niet het pitchen van ontwerpen en producten staat centraal, maar de ontwerpkracht zelf.

Guus van Maarschalkerweerd van DesignConnector is samen met de ontwerpers Geke Lensink en Thomas Eurlings initiatiefnemer van het nieuwe bureau. "In mijn werk als creatief matchmaker, consultant en recruiter maak ik het dagelijks mee: bedrijven die zoeken naar de juiste richting voor een collectie. Vaak zijn zij op zoek naar dat ene, aanvullende product, of zouden graag willen sparren met een creatieve geest, maar weten niet precies bij wie ze moeten zijn, ook omdat de vraag misschien niet helder is."

Sleutelwoord
D agency werkt als een one-stop-shop voor bedrijven met ontwerpgerichte vragen. Ontzorgen is het sleutelwoord. Van Maarschalkerweerd definieert samen met de opdrachtgever de vraag en zoekt daarbij de juiste ontwerper. De lijnen zijn steeds kort, en de zakelijke afspraken helder. "En dat is prettig, want zo hebben de creatieven alle ruimte om te doen waar ze goed in zijn: ontwerpen."
D agency presenteert zes van de beste Nederlandse ontwerpers. Het zijn vakmensen die hun sporen ruimschoots verdienden in de ontwerpwereld en allemaal het vak beheersen om een idee tot een produceerbaar ontwerp te brengen. Daarnaast hebben ze allemaal hun eigen specifieke talenten, competenties en ervaring: van (kleur)technisch tot conceptueel. Op dit moment werkt D agency samen met Roderick Vos, Thomas Eurlings, Mieke Meijer, Friso Dijkstra, Geke Lensink & Jesse Visser.

Zakelijk waarnemerschap
De ontwerpers zijn blij dat er eindelijk een agentschap is voor ontwerpers. Thomas Eurlings: "Dat zakelijk waarnemerschap is heel nuttig. Als ontwerper wil je vaak meteen van start gaan en ideeën presenteren nog voor de onderhandelingen rond zijn, maar dat is niet altijd handig. D agency voert voor ons dit onderhandelingsproces." En er is meer dat verbindt. Geke Lensink: "Wij versterken, inspireren en ondersteunen elkaar. En we dragen een gezamenlijke boodschap uit naar de markt; wij zijn Nederlandse ontwerpers die het industriële productieproces beheersen."
Van Maarschalkerweerd ziet grote mogelijkheden voor dit nieuwe knooppunt in design, ook in het koppelen van internationale opdrachtgevers aan Nederlandse ontwerpers. Verbaasd dat het er eerder niet was, is hij niet. "Zo’n agentschap, een fenomeen dat voor fotografen en bijvoorbeeld modellen al heel lang bestaat, maak je niet zomaar succesvol. Het kost tijd om te zaaien en te investeren in relaties. Dat kan ik doen omdat ik dagelijks werk met zowel ontwerpers als opdrachtgevers in mijn rol als creative consultant, recruiter en matchmaker. Dat werk vormt de basis voor het succes van D agency, plus natuurlijk de unieke talenten van de ontwerpers die ik vertegenwoordig."