Afdrukken
Categorie: Nieuws

Inschrijving voor de Herengracht Industrie Prijs (HIP) 2016 is van start gegaan. De prijs wordt uitgegeven aan een in Nederland gerealiseerd interieurproject. De juryvoorzitter van dit jaar, Cees Dam, nodigt (interieur)architecten uit tot en met 14 april hun project in te sturen via de website www.herengrachtindustrieprijs.nl

De vijfkoppige jury van dit jaar bestaat naast Cees Dam uit: Anne van der Zwaag, Joep van Lieshout, Rutger van Oldenbeek en Madeleine van Lennep. De jury zal de projecten beoordelen op waarden als authenticiteit, originaliteit, innovatie en avontuur. Ook wordt gekeken of de verschillende onderdelen van het ontwerp een samenhangend geheel vormen. Onverwachte kwaliteit en de toepassing van gerenommeerde kwaliteitsmerken worden hierbij in hoge mate gewaardeerd. Ook de levensduur en het materiaalgebruik spelen een rol bij de jury.
De eerste editie van HIP werd in 2014 gewonnen door i29 interior architects met hun project Shop 02 / Frame Store in Felix Meritis. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt op 16 juni. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro en een spectaculaire, door de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout, ontworpen trofee.