Afdrukken
Categorie: Nieuws

Forbo doet mee met de BlueCity Circular Challenge 2018. Het bedrijf hoopt hiermee een oplossing te vinden voor de reststroom van Marmoleum (na gebruik door klanten) en de circulaire kwaliteit van Marmoleum, dat al CO2-neutraal geproduceerd wordt, verder te verhogen.

De BlueCity Circular Challenge wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door BlueCity (de circulaire voorbeeldstad in Tropicana Rotterdam) en biedt gevestigde bedrijven en ambitieuze studenten de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst. Teams van studenten proberen de waardeloze reststromen van de zes deelnemende bedrijven in waardevolle producten te veranderen. Het team met de winnende business-case, die 22 juni bekend wordt gemaakt, krijgt geld om hun project ook daadwerkelijk uit te voeren.

Team
Bij Forbo Flooring gaat een team van vier studenten op zoek naar een manier om gebruikt Marmoleum te hergebruiken. Het Forbo-team bestaat uit een student van de Willem de Kooning Academie, een bedrijfskundige, een biotechnicus en een student Future Planet-studies. Ze staan allemaal op het punt van afstuderen. Zoals bekend, wordt Marmoleum gemaakt van duurzame grondstoffen als lijnzaadolie, hars, houtmeel en kalk. Al deze grondstoffen hebben een natuurlijke herkomst (anders gezegd; zijn door CO2-opname gegroeid) en in het geval van Forbo zijn al deze grondstoffen ook duurzaam verbouwd of gedolven. De totale productie van Marmoleum met een dikte van 2.5mm - het meest toegepaste Marmoleum - is zelfs al CO2-neutraal. Ondanks het feit dat Marmoleum dus relatief heel duurzaam is, belandt het product na soms wel 30 jaar lang gebruik op dit moment toch gewoon vaak tussen het andere bouw- en renovatieafval op het moment dat de vloer vervangen wordt.