Afdrukken
Categorie: Nieuws

Hoe belangrijk kleuren zijn wordt flink onderschat. Kleuren zijn het eerste wat wij herinneren van een product, gevolgd door vormgeving, nummers en woorden. Daarom is het van groot belang om de waarde van kleuren in te zien én hier zorgvuldig mee om te gaan.

Op Design Post Talk #17 – op 17 mei aanstaande in Design Post Amsterdam – wordt de psychologie achter kleur verder uitgediept met Bart van Tigchelt, werkzaam voor Color Navigator. Daarnaast worden met Christoph Brach een aantal projecten van Raw Color besproken. De talks zullen door moderator Jeroen Junte worden geleid.

Samenwerking
Raw Color is een samenwerking van de ontwerpers Christoph Brach en Daniera ter Haar. Sinds hun afstuderen aan de Design Academy Eindhoven in 2007 werken zij aan zelf geïnitieerde projecten en opdrachten. Hun werk weerspiegelt een verfijnde behandeling van materiaal. Deze behandeling van materiaal is een samensmelting van grafisch ontwerp, fotografie en textiel ontwerp. Samen met hun team ontwikkelen zij een visuele taal die duidelijk en herkenbaar is. Binnen deze aspecten speelt de materialisatie van kleur een belangrijke rol en kan deze gezien worden als de kern van de studio. Door te experimenteren en te vertrouwen op hun intuïtie heeft Raw Color een ontwerptaal ontwikkeld die de grenzen van hun discipline verkent. Brach zal aan de hand van een aantal projecten van Raw Color zijn visie op kleur bespreken.

De onderschatte impact van kleur
Bij 85 procent van al onze aankopen is kleur de belangrijkste factor. Het klinkt dan ook bijzonder logisch dat je als bedrijf een kleurenstrategie hebt. In de realiteit zijn kleurkeuzes echter veelal gebaseerd op individuele voorkeuren en aannames. Met vele tijdrovende (en nutteloze) kleurdiscussies als gevolg.Het aanpakken van deze vraagstukken is de expertise van Color Navigator. Op basis van meer dan 20 jaar research lanceerden ze enkele jaren terug het Color Navigator System. Hierdoor was het voor de eerste keer mogelijk om kleurkeuzes af te stemmen op regio, doelgroep en toepassing. Dit systeem werd geadopteerd door tal van internationale bedrijven, brand owners & universiteiten. Vandaag zijn ze met hun globaal gepatenteerde methodologie actief in vrijwel alle sectoren. Bert van Tigchelt vertelt over de kleuraanpak van Color Navigator.

Deelname aan Design Post Talk #17 is gratis, aanmelden kan via Eventbrite op de website van Design Post Amsterdam.

www.designpostamsterdam.nl